Kalabalık Taksim’e yürürken gerginlik sürüyor

Berkin Elvan’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Feriköy Mezarlığı’na götürülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Kalabalık Taksim’e yürürken gerginlik sürüyor

Berkin Elvan’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Feriköy Mezarlığı’na götürülüyor. Halaskargazi Caddesi boyunca yürüyen grubun bir kısmı mezarlığa giderken kalan grup, Taksime yürüme kararı aldı. Gerginlik sürüyor.

Hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın cenazesi Okmeydanı’nıdaki törenin ardından Şişli’ye getirildi. Cenaze binlerce kişinin katıldığı kortej eşliğinde Halaskargazi Caddesi boyunca ilerledi. Polis ekipleri de cenaze sebebiyle geniş güvenlik önlemi aldı. Osmanbey kavşağında barikat kuran çevik kuvvet ekipleri, grubun ilerlemekte ısrar etmesi üzerine geri çekilmeye başladı.

Kortejin önünde bulunan çoğu maskeli grup geri çekilen TOMA’ların üzerine çıktı. Polislere küfür ve hakaret eden gruptakiler, TOMA’ların üzerine sprey boyalarla yazılar yazdı. Polisler de beyaz sprey boyayla yazıları kapattı. Ergenekon Caddesi’ne kadar geri çekilen polis grubun daha da ileri gitmesine izin vermedi. Polisle gruptakiler uzun süre pazarlık yaptı. Cenazeye katılanlardan bazıları gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı. Bir süre sonra Berkin Elvan’ı taşıyan cenaze aracı Ergenekon Caddesi’ne doğru dönüş yaptı. Elvan’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Feriköy Mezarlığı’na götürüldü. Geride kalanlar ise Taksim’e yürüme kararı aldı. Taksim ve Gezi Parkı’na yürüme kararı anonsla duyuruldu.

Polis ile cenazeye katılanlar arasındaki gerginlik sürüyor.



CİHAN

Yorumlar