Kakava Ateşi etrafında Roman coşkusu

Edirne’de Romanlar arasında baharın gelişini kutlamak için yapılan şenlikler kapsamında Kakava Ateşi yakıldı.Edirne’de her yıl 5-6 Mayıs tarihleri arasında baharın gelişini kutlamak amacıyla Kakava Şenlikleri düzenleniyor. Belediyenin...

Google Haberlere Abone ol
Kakava Ateşi etrafında Roman coşkusu

Edirne’de Romanlar arasında baharın gelişini kutlamak için yapılan şenlikler kapsamında Kakava Ateşi yakıldı.

Edirne’de her yıl 5-6 Mayıs tarihleri arasında baharın gelişini kutlamak amacıyla Kakava Şenlikleri düzenleniyor. Belediyenin desteğiyle gerçekleşen “Kakava Hıdrellez” şenliklerinin ilk gününde ateş yakılıyor. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi bölgesine getirilen odunlar, Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanvekili Erkan Makas ve diğer protokol üyeleri tarafından yakıldı. Odunların tutuşmasıyla birlikte alevler metrelerce yükseldi. Alevlerin etrafından kalabalık insan topluluğu bir çember oluşturdu.

Kakava şenliklerini izlemek üzere yurt içinden ve yurt dışından her yıl yüzlerce insan Edirne’ye geliyor. Ateşin yakıldığı Sarayiçi bölgesine gelen turistler, Romanların bayram coşkusuna ortak oluyor. Ateşin tutuşmasıyla birlikte geleneksel kıyafetleriyle ortaya çıkan Roman genç kız ve erkekler gelen konuklara poz veriyor. Roman davul ve zurnacıların çaldığı birbirinden özel parçalar eşliğinde eğlenen Roman gençlere konuklar da eşlik ediyor.

Romanların Kakava Şenliklerine katılarak ateşi yakan Edirne Valisi Hasan Duruer, şenlikler kapsamında dostluk, kardeşlik ve barış ateşini hep birlikte yaktıklarını söyledi. Duruer, bu ateşin bütün dünyada dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini diledi. Edirne Belediye Başkanvekili Erkan Makas da Kakava Şenlikleri’nde dünyaya dostluk mesajı verdiklerini ifade etti. Makas, Türkiye’deki dostluk, kardeşlik havasının Avrupa ülkelerine örnek olmasını temenni etti.

Şehir dışından Kakava şenliklerini izlemek üzere Edirne’ye gelen Figen Harmanlı, bu yıl yağışlardan dolayı Kakava şenliğini hüzünlü bulduğunu ancak yağmurun durmasıyla birlikte etkinliğin çok güzel geçtiğini belirtti. İstanbul’dan gelen Ecem Candan ise Kakava şenliklerine ilk defa katıldığını, etkinlikleri çok güzel bulduğunu kaydetti.

CİHAN

Yorumlar