Kahvecilere hijyen uyarısı

Adana Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Tuncay Eskindağ, yeni çıkarılan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği gereği, kahvehane işleten esnafların da hijyen eğitim belgesi almasının zorunlu olduğunu bildirdi. Başkan Eskindağ, MEKSA tarafından verilmeye...

Google Haberlere Abone ol
Kahvecilere hijyen uyarısı

Adana Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Tuncay Eskindağ, yeni çıkarılan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği gereği, kahvehane işleten esnafların da hijyen eğitim belgesi almasının zorunlu olduğunu bildirdi. Başkan Eskindağ, MEKSA tarafından verilmeye başlanan eğitim hizmeti ve belgeler için, üyelerinin vakit geçirmeden Adana ESOB Hizmet Binasında bulunan irtibat bürosuna başvuruda bulunmalarını istedi.

Hijyen eğitimi belgesi almak için verilen sürenin 5 Temmuz tarihinde sona erdiğini belirten Eskindağ, gecikme halinde belgesi olmayanlara 250 ile 1000 lira arasında para cezaları uygulanacağını duyurdu. Oda Başkanı Tuncay Eskindağ, yeni yönetmelik gereği, daha önce portör muayenesi olması gereken kişilerin, yeni yasayla hijyen eğitimi belgesi olmasının zorunlu hale getirildiğini, bu açıdan kahveci esnafının da bu eğitimi ve belgeyi almasının zorunlu olduğunu belirtti. Eskindağ, bu doğrultuda Adana’da hizmet veren kahveci esnafına daha önce SMS yoluyla gereken uyarıları yaptıklarını ifade ederken, üyelerini ve kamuoyunu bilgilendirmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Adana Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık da yasa kapsamında başta otel, restoran, market, kasap, şarküteri, pastane, kantin işletmelerinde çalışanlar, deniz ürünleri satan işletme çalışanları, aşçılar, garsonlar, barmenler, kahvehane çalışanları, sebze, meyve, zeytin işleme tesisi, süt ürünleri tesisleri, su temini yapan işletmelerde çalışanlar, gıda pazarlama ve perakende sektörü, yiyecek içecek hizmetleri, toplum sağlığını koruyucu hizmet üreten işletmeler, güzellik ve saç bakım hizmetleri, kuaförler, kaplıca, hamam, sauna, makyaj, vücut bakımı yapan işletmelerde çalışanların her birinin, kendi alanında belirlenmiş eğitimlere tabi tutulması ve belge almalarının zorunlu olduğunu söyledi.

Barışık, “Söz konusu işletme sahiplerinin ve yanlarında çalışanların 5 Temmuz tarihine kadar hijyen eğitimlerini ve belgelerini almaları gerekir. Temmuz ayından itibaren denetimler başlayacak ve eksikleri olanlara idari para cezası uygulanacak. Bu nedenle tüm esnaflarımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyor, eğitim ve belgelerini almaları için birliğimizdeki irtibat bürosuna başvurmalarını istiyoruz. Esnafımız, yasalara uysun, başvurusunu vaktinde yapsın, eğitim ve belgesini alarak mağdur olmasın.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar