Kahve İki Saatliğine Kadınların Oldu

Ağrı'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde farkındalık yaratmak için bir kahve 2 saatliğine sadece kadınların kullanımına açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kahve İki Saatliğine Kadınların Oldu

Ağrı'da Halk Sağlığı Müdürlüğü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde farkındalık yaratmak için Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan bir kahveyi 2 saatliğine sırf bayanların kullanımına açtı.

100 KADIN 2 KİLOMETRE YÜRÜDÜ

Kadınlar Günü'nde farkındalık yaratmak için düzenlenen etkinlikte kadına yönelik şiddeti kınamak amacıyla aralarında erkeklerinde olduğu takribî 100 hanım Erzurum Caddesi'nde 2 kilometre yürüdü.

'KADININ DAHA AKTİF OLMASI GEREKİYOR'

Yürüyüşten sonra Cumhuriyet Caddesi'nde 2 saatliğine kadınlara hususi bulunan kahve önünde birleşen küme hesabına izahat oluşturan diyetisyen Gamze İnce, şunları söyledi:

'Son günlerde kadına ve sağlıkçılara karşı yaşanan şiddet meselesinde farkındalığı göstermek amacıyla yürüyüş yaptık. Özellikle toplumumuzda erkeğin baskısı ve bey egemen toplumda kadının daha aktif olması hesabına böyle bir faaliyet düzenledik. Sağlıklı bir hayat huzurlu bir aile ve verimli bir toplumun olabilmesi için kadının daha aktif olması gerekiyor. Şiddete göz yummak şiddeti gerçekleştirmek ile aynıdır. Şiddetin bulunmadığı bir dünya şimdiki çocuklardan geçmektedir. Bugünün çocuklarını da gene biz kadınlar eğitiyoruz. Bu anlamada gerçekte ati bizim ellerimizde ve bunun bilinmesi hesabına kadınlara verilen önemin bilinmesi gerekir.'

'ERKEKLERİN BULUNDUĞU MEKANI KULLANMAK İSTEDİK'

Daha sonra kahveye geçen kadınlar sohbet edip çay içti. Kadına yönelik şiddetin artığını ve bunların çıkarlarını fazla fazla üzdüğünü ifade eden kadınlardan Şule Şeyma Şanlı ise 'Bugün iki saatliğine de olsa bayların olduğu mekanı kullanması istedik. İki saat boyunca burada olacağız ve kadınlar şekilde çay içeceğiz. Bu biçimde kendimizi göstermek istedik' diye konuştu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar