Kahramanmaraş’ta NEFADER'in sınavına 6 bin öğrenci katıldı

Kahramanmaraş’ta, Necip Fazıl Kültür ve Eğitim Vakfı (NEFADER) bünyesinde eğitim faaliyetleri yürüten okuma salonlarının düzenlediği seviye tespit sınavına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Hafta sonu il genelinde 6 okuma salonunda gerçekleştirilen...

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş’ta NEFADER'in sınavına 6 bin öğrenci katıldı

Kahramanmaraş’ta, Necip Fazıl Kültür ve Eğitim Vakfı (NEFADER) bünyesinde eğitim faaliyetleri yürüten okuma salonlarının düzenlediği seviye tespit sınavına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Hafta sonu il genelinde 6 okuma salonunda gerçekleştirilen Seviye Tespit Sınavı'na 6 bin öğrenci katıldı. Sınavda öğrencilere kalem ve forma hediye edildi, dereceye giren öğrenciler ise okuma salonlarında bir yıl boyunca ücretsiz eğitim hakkı kazanacak.

NEFADER Eğitim Koordinatörü Nedim Bozkurt, okuma salonlarının maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları için eğitimde fırsat eşitliğini sağladığını belirtti. Geçen yıl okuma salonlarında kurs gören öğrencilerin Fen ve Anadolu Liselerine giriş sınavında yüzde 78 başarı sağladığını kaydeden Bozkurt: “Bu eğitim yuvalarında topluma yararlı bireyler yetişiyor. Öğretmenlerimiz gençlerin hem hayatta hem de sınavlarda başarıyı yakalamaları için yoğun çaba sarf ediyor. İnanıyoruz ki öğrencilerimiz hazırlandıkları bu sınavı en güzel şekilde geçerek tercihli bir lise kazanacaklardır.” dedi.

Dershaneye gidemeyen çocukların okuma salonlarını tercih ettiğini belirten Bozkurt, “Okuma salonları kırsal kesimde öğrencilere ücretsiz dershanecilik hizmeti sunuyor. Hafta sonu düzenlediğimiz STS sınavına başvuran bütün öğrencilerimize kalem hediye ettik. Bütün sınıflarda ilk 5’e giren öğrencilere takım forması hediye edilecek ayrıca bir yıllık ücretsiz kurstan yararlanmış olacaklar. Öğrencilerimizden beklentimiz iyi yetişmiş, dünyayı tanıyan, kendine güvenen, araştıran ve sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı bir birey olarak hayatın içerisinde yer almalarıdır. Çocuklarımız bizim yarınlarımızdır. Bu vesile ile öğrencilerimizi yetiştiren, onlara emek ve destek veren tüm öğretmenlerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar