Kahramanmaraş’ta Lice protestosu

Lice’de bir grubun Türk bayrağını indirmesi, Kahramanmaraş’ta protesto edildi. Diyarbakır Lice’de, 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların protesto edilmesi sırasında 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nın içine giren yüzleri maskeli kişilerden...

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş’ta Lice protestosu

Lice’de bir grubun Türk bayrağını indirmesi, Kahramanmaraş’ta protesto edildi.

Diyarbakır Lice’de, 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların protesto edilmesi sırasında 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nın içine giren yüzleri maskeli kişilerden birinin direkteki Türk bayrağını indirmesi Kahramanmaraş Ülkü ocakları tarafından protesto edildi. Ellerinde Türk bayraklarıyla Ülkü Ocakları İl Başkanlığı önünde toplanan grup, terör örgütü aleyhinde sloganlar attı, tekbir getirerek şehir merkezindeki Özel İdare İş Merkezi önüne kadar yürüdü. Polis gurubun yürüyüşü sırasında çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Burada gurup adına basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Mesut Kaplan, iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin sonucunda terör örgütünü daha çok şımardığını söyledi.

Bölgede Türkiye’nin etkisinin azaldığını öne süren Kaplan, "Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin terörü durdurmadığı gibi daha çok şımarttığı son hadiselerden sonra herkesin malumu olmuştur. Bölgede Türk devletinin etkisi git gide azalırken, bölücülerin faaliyeti ise yoğunluk kazanmaktadır. Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılmaktadır. Bölücü örgüt mensupları gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yapmaktadır. Dağda, tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır-Bingöl kara yolu günlerdir kapalıdır, askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçememektedir. Devletin varlığının ortada olmaması hasebiyle bölücüler bölgeyi kontrolleri altına almış vaziyettedir. Bardağı taşıran son damla ise bir gurup teröristin 2. Hava komutanlığına bağlı bir askeri alan girerek Türk bayrağını indirmesi olmuştur. Yüksek güvenlikli bir alan olan 2. Hava Kuvvet Komutanlığında bu hadisenin meydana gelmiş olması da olayın vahametini artırmaktadır. Böylesi bir ihmal ve aczi yet asla kabul edilemez." diye konuştu.

Açıklamasını vatandaşlara seslenerek sürdüren Kaplan şöyle konuştu: "Bayrağa uzanan o e lleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar aynı zamanda kendi şerefine ve namusunu da gölge düşürmüştür. Buradan yüce Türk Milletine seslenmek istiyoruz; Yıllarca milli ve dini duygularını istismar ederek senden oy alan siyasi iktidar, din ve devlet düşmanı bölücülerle aynı yolun yolcusu olarak ilerlemektedir. Atalarımızın uğruna kanını sebil ettiği bayrağımız hükümetin gösterdiği zafiyetten dolayı öz yurdumuzda hain ellerce indirilmektedir. Bu ihanet sürecine tepkisiz kalma ve oy vermiş olduğun iktidardan bunun hesabını sor."

Grup, basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar