Kahramanmaraş'ta iş kadınları dernek çatısı altında toplandı

Kahramanmaraş’ta bir gurup girişimci iş kadını tarafından, Kahramanmaraş İş Kadınları Derneği (KİKAD) kuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş'ta iş kadınları dernek çatısı altında toplandı

Kahramanmaraş’ta bir gurup girişimci iş kadını tarafından, Kahramanmaraş İş Kadınları Derneği (KİKAD) kuruldu. Şehirde, farklı alanlarda ekonomik faaliyet yürüten iş kadınlarının bir araya gelerek oluşturduğu KİKAD, kadınlara yönelik eğitim projeleriyle, iş dünyasında kadınların daha fazla temsil edilmesini sağlayacak.

Derneğin, Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi İsmet Karaokur Bulvarı üzerindeki yeni hizmet binasının açılışı için tören düzenlendi. Törene, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve davetliler katıldı.

Davetlilere derneğin tanıtımını yapan KİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Melek Gül, derneğin kuruluş amacı ve yapacakları faaliyetler hakkında bilgi verdi. KİKAD olarak il genelinde kadın girişimcilerin desteklenmesi, girişimci kadın sayısının artırılması amacıyla derneği kurduklarını söyleyen Gül, “Değişen dünya şartlarıyla birlikte Kahramanmaraşlı kadınlar iş dünyasında etkin öncelikli ve seçilebilen bireyler olarak kendilerine göstermeye başlamıştır. Son 10 yıl içerisinde aile şirketlerinde çalışan kadınlar daha aktif roller üstlenmişlerdir. Bu durum doğal olarak ilimizde kahraman iş kadınlarının bir çatı altında toplanması ihtiyacını gündeme getirmiştir. KİKAD aktif çalışan kadınlar arasında iletişim ve koordinasyon sağlayarak, istihdam oluşturma ve ihracat gücün artırmak için çalışacaktır.” diye konuştu.

Derneğin GÜNSİAF ve TUSKON ile birlikte çalışmalar yaptığını da belirten Gül, dernek üyelerine yurt içi ve yurt dışı geziler düzenlediklerini kaydetti.





CİHAN

Yorumlar