Kahramanmaraş’ta Hocalı katliamı protesto edildi

Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde 1992 yılında yaşanan katliam, Kahramanmaraş’ta düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı.

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş’ta Hocalı katliamı protesto edildi

Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde 1992 yılında yaşanan katliam, Kahramanmaraş’ta düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı.

    Kahramanmaraş-Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Topluluğu tarafından Özel İdare İş Merkezi önünde düzenlenen basın açıklamasında Hocalı katliamında öldürülenler anıldı, yaşanan katliam protesto edildi. Kahramanmaraş-Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Topluluğu adına basın açıklaması yapan Tural Şahbazlı, Karabağ’da yaşanan soykırımda açıklanan resmi rakamlara göre 106’sı kadın, 83’ü çocuk toplam 613 kişinin katledildiğini belirtti.

    Katliamın Rusya’nın desteğiyle Ermeni birlikleri tarafından gerçekleştirildiğini hatırlatan Şahbazlı, “Hocalı'da yaşanan soykırım, Rusya’nın desteklediği Ermeni birlikleri tarafından gerçekleştirilmiştir. İnsan hakları izleme örgütü, Hocalı soykırımı Dağlık Karabağ’ın işgalinden buyana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirilmiştir. Soykırım Karabağ’ın her bölgesinde yaşanmıştır. Açıklanan resmi rakamlara göre Hocalı’da 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycan Türk’ü sırf Türk oldukları için vahşice katledilmiş, 8 aile tamamen yok edilmiş, 487 kişi ağır şekilde yaralanmış, 150 kişi kaybolmuş ve bin 275 kişi rehin alınmıştır.” diye konuştu.

    Gelecek yıl sözde Ermeni soykırımının 100'üncü yılı olduğunu da ifade eden Şahbazlı şöyle konuştu: “Önümüzdeki yıl sözde Ermeni soykırımının 100’üncü yılı nedeniyle Ermeniler yoğun çalışma içindedir. Hocalı katliamı Azerbaycan’ın yanı sıra tüm Türk dünyasını ilgilendiriyor. Ermenilerin sözde soykırım iddiasına karşı bizler de birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, gerçek soykırım olan Hocalı’yı tüm platformda dile getirmeliyiz.”

    Basın açıklamasının ardından gurup olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar