Kahramanmaraş’ta gerginlik: 4 yaralı

Kahramanmaraş'ta yol verme kavgası yüzünden Suriyeli bir gurupla Türk vatandaşlar arasında çıkan kavgada biri Suriyeli 4 kişi yaralandı.Alınan bilgiye göre, Kayabaşı Mahallesi Kanlıdere Caddesi üzerinde içerisinde Türk vatandaşların bulunduğu...

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş’ta gerginlik: 4 yaralı

Kahramanmaraş'ta yol verme kavgası yüzünden Suriyeli bir gurupla Türk vatandaşlar arasında çıkan kavgada biri Suriyeli 4 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Kayabaşı Mahallesi Kanlıdere Caddesi üzerinde içerisinde Türk vatandaşların bulunduğu otomobille Suriyelilerin kullandığı iki otomobil arasında yol verme tartışması çıktı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi sonucu her iki guruptan 2’si bıçaklanmak suretiyle 4 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine giden ambulanslarla şehirdeki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Polis, bıçaklı kavganın ardından kayıplara karışan Suriye plakalı otomobilin yakalanması için çalışma başlattı.

Olayın ardından cadde üzerinde toplanan kalabalık, yaşanan olaya tepki gösterdi, Suriyelilerin mahalleden çıkartılmasını istedi. Öfkeli kalabalığı olay yerine giden Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar sakinleştirdi. Vatandaşlara sağduyu çağrısında bulunan Adalar, olayın faillerinin en kısa sürede yakalanacağını söyledi. Kavgayla ilgili emniyet amirinden bilgi alan Adalar, “Kanlıdere Caddesi üzerinde yol verme kavgası yüzünden Suriyeli vatandaşların kullandığı araçla Türk vatandaşların kullandığı araç karşılaşınca yol verme yüzünden aralarında tartışma çıktı. Daha sonra bu tartışma karşılıklı kavgaya dönüşür, her iki taraftan da bıçakla yaralamak suretiyle karşılıklı olarak 4 yaralı var. Yumruklaşma neticesinde 2 darp, 2 de bıçakla yaralama var. Biri Suriyeli toplam 4 kişi. Türk vatandaşlarımızdan 2’si darp edilerek biri de bıçakla karın boşluğundan yaralanmış. Yaralıların durumu iyi, hayati tehlikeleri yok. Her iki taraftan da mağdurlar ve Suriyeli vatandaşlar polis tarafından ele geçirildi. Tahkikat devam ediyor. Kaçan bir araç var, ekiplerimiz arıyor. En kısa zamanda bunu yakalayacağız. Vatandaşlarımızı anlayışa, sağduyuya davet ediyorum. Ekip sayımızı artırdık bu tür olayların yaşanmaması için görevimizin başındayız.” açıklamasında bulundu.

Kavgaya tepki gösteren bir grup vatandaş ise Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar'dan ekip sayısının artırılmasını istedi. Polis, yeni bir olayın yaşanmaması için mahalle çevresinde güvenlik önlemlerini artırdı.

CİHAN

Yorumlar