Kahramanmaraş’ta Gazze için gıyabi cenaze namazı kılındı

Kahramanmaraş’ta İnternet üzerinden organize olan bir grup vatandaş, İsrail’in Gazze’ye başlattığı kara harekâtını protesto etti.Cuma namazının ardından Ulu cami bahçesinde toplanan grup, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden...

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş’ta Gazze için gıyabi cenaze namazı kılındı

Kahramanmaraş’ta İnternet üzerinden organize olan bir grup vatandaş, İsrail’in Gazze’ye başlattığı kara harekâtını protesto etti.

Cuma namazının ardından Ulu cami bahçesinde toplanan grup, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Memduh Kayıklı’nın kıldırdığı cenaze namazında İsrail kınanırken, Filistinliler için dua edildi. Bu sırada bazı vatandaşlar gözyaşı döktü.

Cenaze namazının ardından basın açıklaması yapan gurup, Filistin bayrakları ile İsrail’i protesto etti. Sloganlarla Gazze’de yapılan katliamı lanetleyen grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Grup adına basın açıklaması yapan Memduh Kayıklı, İsrail’in masum insanların üzerine bomba yağdırdığını söyledi. İsrail’in sürekli katliamı yaptığını hatırlatan Kayıklı, “İsrail’in Müslümanları adete insan olarak görmeyişi, tüm insanlığı kendilerine hizmetkar olarak görmesi vahim bir durum. Ancak tüm dünyanın bu zulme sessiz kalması bizi kaygılandırıyor. Ölen bir Hristiyan olsaydı bütün dünya basını arkasında dururdu. Binlerce Müslüman şehit düştüğü halde bakıyorsunuz dünya sus-pus oluyor. İman etmekten başka hiçbir suçu olmayan bu insanlara geçmiş dönemde nasıl ki ateşlere atmışsa, bugünde üstlerine ateş atıklarını görüyoruz. Bu duruma karşı tepkisiz kalmamak için toplandık. Karınca misali geldik tarafımız belli olsun.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar