Kahramanmaraş’ta çocuk şenliği başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü iş birliğinde, geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılması adına yurt genelinde düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Kahramanmaraş’ta düzenl.

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş’ta çocuk şenliği başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü iş birliğinde, geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılması adına yurt genelinde düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Kahramanmaraş’ta düzenlenen törenle başladı.

Batıpark spor salonunda düzenlenen törene, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Müdür Yardımcısı Ahmet Akgüncü, Şube Müdürleri Hasan Gül, Ali Karaköse, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Yusuf Bayram Demirci ve öğrenciler katıldı.
Şenliğin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, çocukların sosyal kuralları ve etik değerleri oyun oynayarak daha kolay öğrendiğini söyledi. İl genelinde 37 okulun bahçesine geleneksel oyun alanları oluşturulduğunu kaydeden Alkan, “Çocuk oyun oynarken başkalarıyla iletişim kurmayı, paylaşmayı, işbirliği ve yardımlaşmayı, birlikte problem çözmeyi öğrenir. Dünyanın her yerinde, her çağda ve kültürde çocuklar oyun oynamaktadırlar. Ancak nesilden nesle aktarılan bu oyunların bir kısmı bazı değişikliklere uğramıştır. Unutulmaya yüz tutan oyunları gün yüzüne çıkartarak çocukların kendine öz güvenini geliştirmeliyiz, onların televizyon ve internette fazla vakit geçirmelerine engel olmalıyız.” dedi.

Konuşmaların ardından okullar arası halat çekme, çuval ve mendil kapmaca yarışmaları düzenlendi. Yarışmalara katılan tüm öğrencilere günün anısına Türkiye Geleneksel Çocuk Oyunları madalyası takıldı. Çocuk şenliği çeşitli etkinliklerle 25 Nisan’a kadar devam edecek. CİHAN

Yorumlar