Kahramanmaraş’ta 8 adet tarihi eser ele geçirildi

Kahramanmaraş’ta jandarmanın tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlediği iki ayrı operasyonda Roma-Helenistik döneme ait 8 adet tarihi eser ele geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş’ta 8 adet tarihi eser ele geçirildi

Kahramanmaraş’ta jandarmanın tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlediği iki ayrı operasyonda Roma-Helenistik döneme ait 8 adet tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde tarihi eser kaçakçılarına yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatıldı. Pazarcık ilçesinde E.K. isimli şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada, Roma-Helenistik dönemine ait 7 adet sütün taşı ve bir adet yalak taşı ele geçirildi.

Jandarmanın, Türkoğlu ilçesinde birinci derece SİT alanı ilan edilen Orçan Kalesi'nde kaçak kazı yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik düzenlediği operasyonda ise A.İ., M.A.İ., L.İ. ve A.İ. yakalandı. Zanlıların üzerinde yapılan aramalarda çeşitli markalarda av tüfeği, tabanca ve delici hilti makinesi ele geçirildi.

Her iki olayla ilgili gözaltına alınan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



CİHAN

Yorumlar