Kahramanmaraş’a mevsimin ilk karı yağdı

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, Kahramanmaraş’ta akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş’a mevsimin ilk karı yağdı

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, Kahramanmaraş’ta akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Şehir merkezinde araçların üzeri karla kaplanırken, caddeler ve parklar kısmen beyaza büründü. Çocuklar yılın ilk kartopunu oynadı.

Kar yağışına hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar ise şemsiye açarak kendilerini korumaya çalıştı. Hava sıcaklığının eksi 2 derece olarak ölçüldüğü şehir merkezinde, belediye ekipleri yolların buzlanma riskine karşı tuzlama çalışması başlattı.

Öğrenci servis şoförlüğü yapan bir vatandaş, kar yağışının sabaha kadar devam etmesi halinde ulaşımda aksamalara yol açabileceğini belirtti.

Akşamları yol kenarında kestane ve mısır satarak geçimini sağlayan Bekir Zilan isimli bir vatandaş ise kar yaşının işlerini olumsuz etkilediğini söyledi. Zilan, “Ben burada mısır ve kestane satıyorum. Havanın karlı olması işlerimi biraz yavaşlattı.” dedi.

Diğer yandan trafik ekipleri Kayseri istikametine gitmekte olan araçlarda kış lastiği ve zincir kontrolü yapıyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle zincirsiz araçların yola çıkmasına izin verilmiyor.
CİHAN

Yorumlar