Kahramanmaraş’a ambulans takviyesi

Sağlık Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edilen biri paletli 9 acil yardım ambulansı düzenlenen törenle hizmete girdi.

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş’a ambulans takviyesi

Sağlık Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edilen biri paletli 9 acil yardım ambulansı düzenlenen törenle hizmete girdi.

    Kahramanmaraş 112 Acil Çağrı Merkezi bahçesinde düzenlenen törene, Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, Sağlık Müdürü İlker Çitil, Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, İl Müftüsü Muhammed Gevher, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Metin Aşık ve sağlık personeli katıldı.

    Anahtar teslim töreninde konuşan Vali Şükrü Kocatepe, çağrı merkezine gelen asılsız ihbarlara dikkat çekti. Asılsız ihbarlar yüzünden sağlık hizmetinde aksamaların yaşandığını dile getiren Kocatepe, "112 istasyonumuzda 60 ambulansımız Kahramanmaraşlılarımızın hizmetine sunuluyor. Allah muhtaç etmesin, sağlımızı daim kılsın. Ama ihtiyaç olduğunda da artık ambulans yaşımız son derece gençleşti ve sayısı arttı. Bundan sonra daha çok vatandaşımıza anında yetişerek onları en yakın sağlık kuruluşuna iletme konusunda imkanlarımız da gelişmiş oldu. Asılsız ihbarlar nedeniyle sağlık görevlilerimiz güçlük çekiyor. Son derece yüksek rakamda 112, 155, 110, 156 ve diğer bütün çağrı merkezlerimizin numaralarına asılsız ihbarlar geliyor. Bunlar çocuklar tarafından, bazen bilinçsiz bazen de eğlence amaçlı yapılabiliyor. Lütfen herkes çocuklarına, çevresine ve yakınlarına tembih etsin. Bu numaralar hayat kurtaran numaralar. Bu bakımdan bunlar lüzumsuz kullanılmasın ve meşgul edilmesin. Bu, hizmette aksamaya neden oluyor." diye konuştu.

    Konuşmaların ardından Vali Kocatepe ve beraberindekiler, Müftsü Muhammed Gevher'in dua etmesinin ardından sağlık görevlilerine ambulansların anahtarlarını teslim etti. Daha sonra kar paletli ambulansın direksiyon koltuğuna geçen Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu ve yanına oturan Vali Kocatepe, ambulansı bir süre test etti. CİHAN

Yorumlar