Kahramanmaraş'ta 25 polisten 12'si tutuklandı

Kahramanmaraş'ta FETÖ soruşturması kapsamında mahkemeye çıkarılan 25 polisten 12'si tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş'ta 25 polisten 12'si tutuklandı
Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 rütbeli polis tutuklandı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünde Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve aralarında 2, 3 ve 4'üncü sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 25 polisin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyede sevk edilen 2. sınıf emniyet müdür yardımcıları Abdunnur Durmaz ve Recep Emol, 3. sınıf emniyet müdürleri Murat Gözübenli ve Hüseyin Gazi Kılıç, 4. sınıf emniyet müdürleri Bülent Karkan ve Adem Kayacı, emniyet amiri Ahmet Aluçlu, komiserler Osman Kılıç, Nuri Sarar, Mürselin Yiğit, Mustafa Göksel ve Cihan Çoban çıkarıldıkları mahkeme tarafından, ''Terör örgütü FETÖ ile işbirliği içerisinde hareket ettikleri, terör örgütü üyesi oldukları, yardım ve yataklık yaptıkları'' iddiasıyla tutuklandı.

Serbest bırakılan 12 zanlı hakkında ise adli kontrol kararı ve yurt dışı çıkma yasağı verildi. 1 polis ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorumlar