Kahramanmaraş polisi, toplumsal olaylara müdahale tatbikatı yaptı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet polisi, Maraş Olayları’nın 35.

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş polisi, toplumsal olaylara müdahale tatbikatı yaptı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet polisi, Maraş Olayları’nın 35.yıl dönümü dolayısıyla oluşabilecek toplumsal olaylara karşı, gerçeğini aratmayan bir tatbikat düzenledi. Hanefi Mahçiçek Stadyumu'da gerçekleştirilen tatbikatta, temsili göstericiler ile polisler çatıştı.

Tatbikatta, polis ile temsili gösterici kılığına giren yüzleri poşulu polisler, yola barikat kurarak ateş yaktı. Ellerindeki pankartlarla slogan atıp yürüyüşe geçen göstericiler, meslektaşlarına temsili olarak taş ve molotof bombası attı. Olay yerine çağrılan TOMA’dan, yapılan gösterinin kanunsuz olduğu duyurusu yapıldı. Göstericiler, duyuruya aldırış etmeyip taş, sopa ve molotof bombaları ile polise saldırdı. Gurubun üzerine TOMA’dan su sıkılarak göstericiler dağıtılmaya çalışıldı. Çevik Kuvvet ekipleri de göstericileri çember altına aldı. Göstericiler daha sonra teker teker gözaltına alındı.

300 personelin görev aldığı tatbikatı izleyen Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık, her türlü kanunsuz olaylara karşı polisin hazır olduğunu belirtti.

Tatbikata katılan personele teşekkür eden Aşık, “Önümüzde Mart ayında bir seçim var. Üniversite öğrencileri arasında problemler başladı. Aralık ayının sonu, 1978’deki Maraş olaylarını yıl dönümü. Bunların da tamamını kapsayacak şekilde arkadaşlarımız tatbikatlarını yaptı. Bu hafta sonu Maraş olaylarının yıl dönümü münasebetiyle yasaklama kararı var. Yarın ve Pazar günü şehrin her tarafında bu yasaklama kararı çerçevesinde şuandan itibaren tedbirlerimizi aldık. Bu tatbikat, yapılan çalışmaların son yansımasıdır.” dedi.

Konuyla ilgili çevre illerden polis takviyesi geldiğini de hatırlatan Aşık, “Geçen yılki aldığımız tedbirden daha üst seviyede tedbirimizi aldık. Toplumsal olaylarda ülkemizdeki gelişmelere göre oluşabilecek her türlü kargaşaya yada, müdahale edilebilecek her türlü kanunsuz olaylara karşı tüm polisimizi hazırlamaya dönük yaptığımız çalışmaları birlikte gördük.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar