Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Aşık: Böyle bir tayini beklemiyorduk

İçişleri Bakanlığı tarafından 27 ilin emniyet müdürlerinin görev değişikliğini kapsayan genelgeyle sürpriz bir şekilde merkeze atanan Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, atamayla ilgili, “Böyle bir tayini biz beklemiyorduk, ancak büyüklerimizin v.

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Aşık: Böyle bir tayini beklemiyorduk

İçişleri Bakanlığı tarafından 27 ilin emniyet müdürlerinin görev değişikliğini kapsayan genelgeyle sürpriz bir şekilde merkeze atanan Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, atamayla ilgili, “Böyle bir tayini biz beklemiyorduk, ancak büyüklerimizin ve görev verenlerin görevden alması gibi bir durum olarak bunu yorumlamak lazım. Bugün-yarın ayrılmıyorum biraz daha buradayız, o süre içerisinde daha sizlere görüşeceğiz.” dedi.

    Yaklaşık 17 ay önce Kırşehir Emniyet Müdürlüğü'nden, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Metin Aşık, merkeze çekildi. Aşık’ın yerine Polis Başmüfettişi Ümit Yaşar Adalar atandı.

    Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş'ta düzenlenen ve 4 ilden 55 görevlinin katıldığı 'Motosikletli Polis Timleri Temel Eğitim Kursu'nda, başarılı olan motorize ekiplerin sertifika törenine katılan Metin Aşık, görev değişimiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aşık, “Devlet memurluğu atamayla başlıyor, atamayla bitiyor. Her şeyin bir başlangıcı bir bitimi var. Bir buçuk yıla yakındır Kahramanmaraş’ta hizmet veriyorum ve bu hizmetimi de gece gündüz demeden arkadaşlarımla ekip halinde toplumun beklentilerine ve hizmet sunmaya gayret ettik.” diye konuştu.

    Açıklamasında, görev değişikliğini beklemediğini belirten Aşık, şöyle konuştu: “Geldiğimizden beri 72 tane huzur toplantısı yaptım. Vatandaşların hep içinde olmaya çalıştım. Bundan önceki görev yerlerinde yaptığımız gibi şuanda buradan ayrılırken ben Kahramanmaraşlı hemşehrilerime, teveccühlerine şu anda sabahtan beri kararname çıktıktan sonra beni arayan dostlarımız üzüntülerini ifade ettiklerini söylüyorlar. Ama biraz önce ifade ettiğim gibi bu bir görev değişimi, bir şekliyle genel bir tayin gurubunun içerisinde bizimde tayinimizin çıkması bizim açımızdan, görevimizi yüzümüzün akıyla bitirmemiz açısından baktığımızda bir sıkıntılı durum görmüyoruz. Böyle bir tayini biz beklemiyorduk, ancak büyüklerimizin ve görev verenlerin görevden alması gibi bir durum olarak bunu yorumlamak lazım. Bu gün yarın ayrılmıyorum biraz daha buradayız, o süre içerisinde daha sizlerle görüşeceğiz.”

    “TEMELİ ATABİLSEYDİK İYİ OLACAKTI”

    Görev süresi içerisinde yaptığı faaliyetleri aktaran Aşık, bir gazetecinin ‘Keşke şu çalışmayı da bitirseydim dediğiniz bir projeniz oldu mu?’ sorusuna: “Mart ayının 6’sında kat karşılığı polis lojmanlarıyla alakalı bir ihale süreci başladı. 6 Mart’ta ihale yapılacak. 120 ila 150 lojman arası personelimizin 3+1 lojmanda oturacağı bir alan oluşturmuş oluyoruz. Lojmanın olması personelin ilimizi tercih etmesi ve vatandaşın hizmet kalitesi açısından çok önemli. Polis evi projemiz yapıldı bunla ilgili imar çalışmaları şu anda askıda, oda bittikten sonra polis eviyle ilgili projeyi ve bunla ilgili kaynak oluşturmuştum. Bir şekliyle bunların temelini atabilseydik iyi olacaktı, ama bunların hepsi rayına oturdu. Yeni gelen il emniyet müdürümüzle de görüştüm. O da şehrimize bizde bayrak değişimi olarak kaldığı yerden göreve devam edecektir. Devlette esas, devamlılık, devletin bekasıdır. Görevliler biri gider biri gelir.” yanıtını verdi.

    Daha sonra 5 haftalık zorlu bir eğitimin ardından sertifika almaya hak polisleri tebrik eden Aşık, motorize Yunus ekiplerinin akrobatik şovunu izledi, mesai arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN

Yorumlar