Kahramankent Koleji, Ulusal Matematik Yarışması'ndan madalyayla döndü

Kahramankent Koleji, Ankara’da düzenlenen Ulusal Matematik Yarışması'ndan madalyayla döndü.

Google Haberlere Abone ol
Kahramankent Koleji, Ulusal Matematik Yarışması'ndan madalyayla döndü

Kahramankent Koleji, Ankara’da düzenlenen Ulusal Matematik Yarışması'ndan madalyayla döndü.

Samanyolu Eğitim Kurumları tarafından Ankara’da bu yıl 10. düzenlenen Ulusal Matematik Yarışması’na 2 öğrenciyle katılan Kahramanmaraş Özel Kahramankent Ortaokulu, 3 bin 861 öğrencinin katıldığı yarışmada biri gümüş diğeri bronz 2 madalya elde etti. Üç farklı kategoride gerçekleştirilen sınavda öğrencilere matematiğin çeşitli konularında toplam 40 soru yöneltildi. Sınavda soruların birçoğunu doğru cevaplayarak binlerce öğrencinin arasından sıyrılmayı başaran Kahramankent Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Oğuzhan Parmaksız gümüş, Mustafa Katkıcı ise bronz madalya kazandı.

Başarısını öğretmen ve ailesinin desteğine bağlayan Oğuzhan Parmaksız, “Bu yıl ikinci kez katıldığım yarışmada gümüş madalya elde ettim. Geçen yıl bronz madalya almıştım fakat bu yıl bu kadar iyi bir derece yapabileceğimi tahmin etmiyordum. Çalışmalarımızda bize destek olan başta ailem, matematik öğretmenlerim ve emeği geçen okuluma teşekkür ederim." dedi.

Okul Müdürü Alparslan Kömüşçü, elde edilen derecelerin birkaç yıllık çalışma sonucu kazanıldığını belirtti. Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Kömüşçü, “Öğrencilerimiz bu noktaya kolay gelmediler, birkaç yıllık çalışma ile yarışmaya hazırlandılar. Öğrencilerimiz bu süre içinde gösterdikleri özverili çalışmanın ödülünü almışlardır. Hepimiz biliyoruz ki bu başarının arkasında dökülen alın teri ve sabırlı çalışma yatmaktadır. Başarılı olan öğrencilerimizi tebrik eder, 10 Mayıs’ta düzenlenecek Matematik, Fen ve Teknoloji Yarışması'nda başarılar dilerim." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar