'Kahraman Muhtar' bankaları dize getirdi

İzmir’in Narlıdere ilçesi Huzur Mahallesi Muhtarı Mehmet Sert, yüzlerce vatandaşın bankalara ödediği kredi kartı aidatı ve çektikleri kredilerin dosya masraflarını geri almasına öncülük etti.

Google Haberlere Abone ol
'Kahraman Muhtar' bankaları dize getirdi

İzmir’in Narlıdere ilçesi Huzur Mahallesi Muhtarı Mehmet Sert, yüzlerce vatandaşın bankalara ödediği kredi kartı aidatı ve çektikleri kredilerin dosya masraflarını geri almasına öncülük etti. Sert, üç yıldır sürdürdükleri çalışmalar sonucunda bankaların vatandaşa toplam 1 milyon lira ödemesini sağladıklarını söyledi.

Emekli matematik öğretmeni olan Sert, 2009 yılında Huzur Mahallesi Muhtarlığı’na seçildi. Göreve geldikten sonra kendini seçmenine adayan Sert, vatandaşın önünü açacak çalışmalara başladı. Bir gazetede kredi kartları üyelik aidatlarının iadesine ilişkin okuduğu Yargıtay kararıyla ilgili haberin ardından hem kendisi hem de eşi için tüketici sorunları hakem heyetine başvurdu ve olumlu sonuç aldı. Eşinin ve kendisinin banka aidatı olarak ödediği paraları 10 yıl geriye dönük almayı başardı. Bu konuda muhtar olarak vatandaşlara öncülük etmeye karar verdi. Üç yıl önce bölgesindeki bütün apartmanların kapısına muhtarlık duyurusu asan Mehmet Sert, “Kredi kartları aidatı konusunda Yargıtay kararlarının olduğunu, yasal olmayan şekilde tahsil edilen, 30-35 kalemde bankalar tarafından alınan paraların geri alınabileceğini duyurdum. Vatandaşların çok yoğun bir teveccühü oldu. Muhtarlığa geldiler ve dosyalarını hazırladık. Hakem heyeti marifetiyle müracaat eden yüzlerce kişi paralarını geri aldı.” dedi. Yaptığı çalışmalar sonucunda ikinci kez muhtarlık koltuğuna oturan Sert, aidatlarını geri almak isteyenlere hukuki yardım amacıyla avukat desteği sağladıklarını da anlattı. Kredi kartı aidatlarının ardından taşıt, konut ve tüketici kredilerinden bankaların dosya parası ve işlem ücreti adı altında paralar aldığını da belirten Muhtar Sert, bunların iadesi için çalışmalar başlattıklarını, hakem heyetlerine verdikleri dosyaların tamamını kazandıklarını söyledi.

Mehmet Sert, bankaların tüketici hakem heyeti kararlarının iptali için dava açması üzerine vatandaşın korkup pes etmemesi için gönüllü bir avukat da buldu. Avukatın verdiği hukuki destekle vatandaşların daha da güçlendiğini ve dava sürecinde avukata 250-300 vekalet verdiklerini, bunlardan 150’ye yakınının sonuçlandığını ve hepsini kazandıklarını belirtti. Sert, “Gücümüzü yasalardan alıyoruz. Her hafta 3–4 bin lira bankalardan alınan paralar vatandaşlara ulaştırılıyor. Diğer davalar sürüyor.” şeklinde konuştu. Bu çalışmaları sebebiyle adının "Kahraman Muhtar"a çıktığını belirten Sert, destek isteyen herkese keyifle yardımcı olduklarını söyledi. Başlattıkları hukuk savaşı sonucunda bugüne kadar bankalardan, vatandaşların ödedikleri 1 milyon liraya yakın parayı geri aldıklarını sözlerine ekledi.

Aza Mehmet Çin de Muhtar Sert'in kendilerine yol göstermesi sonucunda üç bankaya ödediği aidatları 10 yıl geriye dönük aldığını ifade etti. CİHAN

Yorumlar