'Kahraman bakkallar süper marketlere karşı' gerçeğe dönüştü

Tiyatro oyuncusu ve yazarı Ferhan Şensoy’un, yıllar önce büyük marketlerin küçük esnaflar üzerindeki etkisine dikkat çektiği “Kahraman bakkal süper markete karşı” adlı oyunu Batman'da gerçeğe dönüştü.Batmanlı birçok esnaf ulusal...

Google Haberlere Abone ol
'Kahraman bakkallar süper marketlere karşı' gerçeğe dönüştü

Tiyatro oyuncusu ve yazarı Ferhan Şensoy’un, yıllar önce büyük marketlerin küçük esnaflar üzerindeki etkisine dikkat çektiği “Kahraman bakkal süper markete karşı” adlı oyunu Batman'da gerçeğe dönüştü.

Batmanlı birçok esnaf ulusal market zincirleriyle rekabet edebilmek amacıyla tek çatı altında toplandı. Batmanlı birçok esnaf kentte birbiri ardına açılan AVM (Alış Veriş Merkezleri) ve süper marketlere karşı güçlerini birleştirdi. Ulusal market zincirlerine karşı birleşen esnaflar “Halk İndirim Marketleri” adıyla piyasaya girdi.

PERAKENDE SEKTÖRÜNDE BATMAN MARKASI

Batman kuruluşu olan Halk İndirim Marketleri ilk etapta 12 şube ile açılışını gerçekleştirdi. Halk İndirim Marketleri, perakende sektöründe vatandaşa kalite ve ucuzluğu bir arada sunmayı hedefliyor.

Halk İndirim Marketleri Yönetim Kurulu Başkanı Çetin İbri ve yönetim kurulu üyeleri İbrahim Halil Şimşek, İdris Acet, İlyas Dağlı, Yahya Evcim ile Tahsin Acet, “Batman’ın parası Batman’da kalsın diye böyle bir oluşuma gittik şuan üye sayımız 12’dir ancak bu sayıyı her geçen gün arttırmaya çalışacağız” dediler.

Büyük alışveriş mağazalarının bir birini ardına açılmasıyla küçük esnafın gün geçtikçe kan kaybettiğine dikkat çeken Batmanlı vatandaşlar, esnafların güçlerin birleştirerek faaliyet gösteren büyük marketlerle rekabet edecek düzeyde bir yer açmalarını destelediklerini söylediler.

Tiyatro oyuncusu ve yazarı Ferhan Şensoy’un, “Kahraman bakkal süper markete karşı” adlı oyunuyla yıllar önce büyük marketlerin küçük esnaflar üzerindeki etkisine dikkat çektiğini belirten vatandaşlar, uygulamanın güzel ancak geç kalınmış bir uygulama olduğunu söyledi. CİHAN

Yorumlar