Kağızman sanayi esnafı isyan etti

Kars’ın Kağızman ilçesinde esnaf, 4 yol mevkiinde yıllarca yapılması beklenen sanayi sitesinin yapılmadan yıkılma noktasına geldiğini söylüyor.Yeşil Kağızman Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Yılmaz Uymaz, "Bir yenilik yapılırken...

Google Haberlere Abone ol
Kağızman sanayi esnafı isyan etti

Kars’ın Kağızman ilçesinde esnaf, 4 yol mevkiinde yıllarca yapılması beklenen sanayi sitesinin yapılmadan yıkılma noktasına geldiğini söylüyor.

Yeşil Kağızman Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Yılmaz Uymaz, "Bir yenilik yapılırken eskinin alternatifi de hemen hazırlanmalıdır. Maalesef sitemizin durumu içler acısı. İstinat duvarı yapılmayınca sanayi sitemize hiçbir şey yapamıyoruz." dedi.

Yağmur ve sel sularının da etkisiyle yıkılma aşamasına gelen dükkanların kurtarılmasını isteyen esnaf ilgilileri görev çağırdılar. Yıllarca para ödeyerek sanayide bir dükkan açalım dedik ama yapılan dükkanlar taşınmadan sel ve yağmur suları nedeniyle yıkılma aşamasına geldi. İstinat duvarı yapılmayan sanayi sitesine altyapı ve arıtma tesisi de yapılmıyor. Yetkililerinde duyarsız kaldığı sanayi sitesinin durumu içler acısı. Yeşil Kağızman Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Yılmaz Uymaz, "Bir yenilik yapılırken eskinin alternatifi de hemen hazırlanmalıdır. Maalesef Yeşil Kağızman Sanayi Sitemizin durumu içler acısı. İstinat duvarı yapılmayınca alt yapımızda yapılmıyor. Arıtma tesisimizde yapılmıyor. Kısaca istinat duvarı olmayışı nedeniyle sanayi sitemize hiçbir şey yapamıyoruz. Yıllarca bu sanayi sitesi için uğraştık. Yetkililer ilgilenseydi, alt yapımızda olsaydı, bu zamana kadar sanayi sitemizin açılmış olması gerekmez miydi? Biz sanayi esnafları olarak bu halde sanayi dükkânlarına taşınsak da sanayide işi olan araç sahipleri hangi yollardan sanayiye gelip gidecekler? Alt yapı olmayınca bu esnaf ve müşteriler nereye gidecekler? Su yok, yol yok, altyapı yok, arıtma tesisimiz yok, böyle giderse bu sanayi dükkânlarımıza taşınmadan yıkılacak. Yetkililerin bir an önce bizlerin bu sıkıntılarına yardımcı olmalarını bekliyoruz. Biz bu durumda kime gidip derdimizi anlatalım. Muhatap bile bulamıyoruz, kendimizi kapana kısılmış gibi görüyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar