Kağıtları sanat eserine dönüştürüyor

İki yıl önce kağıt rölyef sanatını icra etmeye başlayan makine ressamlığı öğretmeni Sinem Öcal, eserlerini Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü sergi salonunda görücüye çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
Kağıtları sanat eserine dönüştürüyor

İki yıl önce kağıt rölyef sanatını icra etmeye başlayan makine ressamlığı öğretmeni Sinem Öcal, eserlerini Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü sergi salonunda görücüye çıkardı. Sergi 9 Nisan'a kadar açık kalacak.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Sinem Öcal, kağıt rölyef sanatı ile hobi olarak 2 yıldır uğraştığını belirtti. Daha önce yağlı boya, ahşap boyama yaptığını dile getiren Öcal, “Kağıt rölyefi gördükten sonra bu bana daha yakın geldi. 22 yıllık öğretmenim. Emeklilikte de bu işle uğraşmak istiyorum” dedi.
Kağıt dışında başka malzeme kullanmamaya çalıştığını anlatan Öcal, genelde iç mekanlar, çiçekler, minyatürler çalıştığını anlatarak, “Hepsinin ayrı bir güzelliği var” ifadesini kullandı.

Aynı resimden on tane bastırdığını ve keserek boyut verdiğini ifade eden Öcal, şunları söyledi: "Resim üzerindeki her bir parça benim elimden en az 4 kez geçiyor. Eşim ve çocuklarım destek oluyor, yardım ediyor. Bir odamı atölye olarak kullanıyorum. Emekli olursam bir iş yeri açmayı planlıyorum. Hem öğretip hem tablolarımı teşhir etmeyi hedefliyorum."

Ekim 2012’de Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Evi’nde ‘Sanatın 77 Ahengi’ isimli karma sergiye katılan Sinem Öcal, 03 Aralık 2012’de ilk kişisel sergisini KÜSAD sergi salonunda açtı. İkinci kişisel sergisini 27 Mayıs 2013’te Sera AVM Kütahya’da açtı. 19 Mart Konya’da açılan Kütahyalı sanatçılar karma sergiye katıldı.

Kağıt rölyef, Fransa kökenli bir sanat. Resimlerin kat kat kesilerek boyut verilmesi esasına dayanıyor. Resimler, perspektif gelişine göre kesiliyor. Sonra boyut verilerek üst üste yapıştırılıyor. Bazı resimlerin üzerine yağlı boya, kolaj gibi çalışmalar yapılabiliyor. Eski Osmanlı sanatı olan kat-ı’ya da çok yakın bir sanat.

CİHAN

Yorumlar