Kağıtları kıvırıp hatları süslediler

Adana'da Kutlu Doğum Haftası sebebiyle açılan Qulling sanatı (makaraya sarma) ile hattı birleştiren sergi ilgi gördü. Barbaros Ortaokulu resim öğretmeni Gülcan Yüce, öğrencilere İngiltere'deki kurslarda öğretilen ve çok beğeni gören bir...

Google Haberlere Abone ol
Kağıtları kıvırıp hatları süslediler

Adana'da Kutlu Doğum Haftası sebebiyle açılan Qulling sanatı (makaraya sarma) ile hattı birleştiren sergi ilgi gördü.

Barbaros Ortaokulu resim öğretmeni Gülcan Yüce, öğrencilere İngiltere'deki kurslarda öğretilen ve çok beğeni gören bir sanatı tanıttı. Quilling adı verilen ve İngilizce'de makaraya sarmak anlamına gelen yöntem, ince kağıtlar kıvrılarak yapılıyor. Yüce, Adana'da ilk kez böyle bir serginin açıldığını söyledi. Yüce, "İngiltere'de hobi olarak yapılıyor. Çok fazla kurs var İngiltere'de. Kağıtlarla kıvırma sanatıyla hatlar üzerine Kutlu Doğum etkinliği olarak yapalım istedik. Kağıtlar kıvırıp 3 boyutlu hale getiriliyor. Odun ve tahta kullandık. Çeşitlendirip hat üzerine Cooling sanatını öğrencilerimizle yaptık." dedi.

Bu sanatta Özel Amerikan fon kağıdı kullanıldığını ancak maliyeti yüksek olduğu için renkli fon kağıdı kullanmayı tercih ettiklerini anlatan Yüce, matbaada iki milim genişliğinde kestirdikleri kağıtları uc uca ekleyip kıvırma yöntemiyle değişik şekiller ortaya çıkardıklarını bildirdi. Öğrencilerin bu sanatı çok sevdiklerini dile getiren Yüce, velilerden de "Biz de yapalım" diye gelenler oldu. Hat üzerine quilling sanatı yaptık." dedi.

Okul Müdürü Ethem İlbars ise resim öğretmeninin sayesinde bu sanatla tanıştıklarını belirterek, öğrenciler el emeği göz nuru dökerek hazırladıkları serginin ilgi gördüğünü daha önce de farklı etkinliklerle ilgili sergiler açtıklarını söyledi. Müdür İlbars, öğrencilerin el emeği göz nuru dökerek hazırladıkları sergide 50 eserin yer aldığını aktardı.

Real M1'de açılan sergi büyük ilgi gördü.

CİHAN

Yorumlar