Kağıt baskıya son verecek Radikal, yayın hayatına internette devam edecek

Yayın hayatına 1996 yılında başlayan Radikal gazetesi, son kağıt baskısını 21 Haziran'da çıkararak yayın hayatına son verecek. Radikal'in bu tarihten sonra yayın hayatına internet haberciliği ile devam edeceği öğrenildi.İlk sayısı 13...

Google Haberlere Abone ol
Kağıt baskıya son verecek Radikal, yayın hayatına internette devam edecek

Yayın hayatına 1996 yılında başlayan Radikal gazetesi, son kağıt baskısını 21 Haziran'da çıkararak yayın hayatına son verecek. Radikal'in bu tarihten sonra yayın hayatına internet haberciliği ile devam edeceği öğrenildi.

İlk sayısı 13 Ekim 1996’da Mehmet Y. Yılmaz yönetiminde yayına başlayan ve 2010 yılında tabloid boyutta yayına geçen Radikal gazetesi, 21 Haziran’da son kez çıkacak. Son kağıt baskısını 21 Haziran’da yapacak Radikal gazetesinin yayını 21 Haziran’dan sonra Ezgi Başaran’ın yönettiği internet sitesinde devam edecek. Böylece Radikal, Türkiye’de kağıt yayınını sona erdiği digital mecrada yayınını sürdüren ilk gazete olacak. Kararı çalışanlara duyuran Radikal Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can Sağlık, Doğan Grubu’nun digital yayınlarının başındaki görevini sürdürecek.

Alınan bilgilere göre; Radikal’in istihbarat servisi kadrolarının da bulunduğu Hürriyet gazetesi bünyesinde çalışmaya devam edecek. Radikal kültür sanat servisi ve Radikal iki kapatılırken, Radikal kitap ilavesi aynı adla Hürriyet gazetesi ile bitlikte dağıtılmaya devam edecek. Kağıt baskının sona ermesiyle mevcut çalışanların yaklaşık 3'te birinin radikal.com.tr'ye yaklaşık 3'te birinin Hürriyet gazetesine kaydırılacağı, yaklaşık 3'te bir oranında da işten çıkarmaya gidileceği belirtiliyor.

Radikal’de aralarında Cengiz Çandar, Tarhan Erdem, Özgür Mumcu, Pınar Öğünç, Cüneyt Özdemir, Orhan Kemal Cengiz, Ezgi Başaran ve Oral Çalışlar’ın da bulunduğu yazarların durumu konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

CİHAN

Yorumlar