KAGİAD: Erzurum, futbol takımlarının yeni kamp alanı olacak

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen, Erzurum’un yaz kampına futbol takımlarının büyük ilgisi olduğunu ifade ederek, bu konuda Avusturya’ya rakip çıktığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
KAGİAD: Erzurum, futbol takımlarının yeni kamp alanı olacak

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen, Erzurum’un yaz kampına futbol takımlarının büyük ilgisi olduğunu ifade ederek, bu konuda Avusturya’ya rakip çıktığını söyledi. İzmir'de Karabağlar Genç İşadamları Derneği (KAGİAD) üyelerine yönelik konuşmasında Erzurum’da yatırım fırsatlarını anlatan ve bölgenin doğunun Çin’i haline geldiğini ifade eden Özmen, işadamlarını yatırım yapmak üzere bölgeye çağırdı. Yatırım imkanları konusunda örnekler veren Genel Sekreter Özmen, futbolda "yüksek irtifa sporcu kampı" diye bir kavram olduğunu hatırlatarak, “Antalya’ya bin 700 futbol takımı gitmişti, 15 günlük devre arası denen dönemde, geçen sene kış sezonunda. Bizim Erzurum’da yaz sezonu kamp yapılabiliyor, iki ay süresi var. Dünyada bunun tek alternatifi Avusturya. Orası doluluk oranı patlamış, şişmiş vaziyette. Beş tane futbol sahasını belediye, altı tanesini biz yaptırdık. 80 futbol takımıyla Zanada otellerinin sahibi Can Dikmen, anlaşma yaptığını ve bu yaz müşteri problemi olmayacağını söyledi.” şeklinde konuştu.

Doğuya yatırım yapmak için önemli teşvikler verildiğini, bu pastadan aynı kişilerin faydalanması yerine yeni isimler beklediklerini ifade eden Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinden sorumlu KUDAKA Genel Sekreteri, “KDV yok, sigorta yok, vergi yok, hiçbir şey yok. Ticari anlamda biraz da girişimciyse kişi, bölge İran, Gürcistan ve Irak’a yakın, çeşitli alanlarda yatırım imkanı var.” dedi. Şehrin 104 bin öğrencisinden 64 bininin barınma problemi yaşadığını ve devletin yurt kiraladığını anlatarak, “Gel, apart bir şey yap. Bununla ilgili desteğini de al, devlete kirala. Erzurum'da dördüncü üniversite açılacak. İkinci devlet açıldı, üçüncü ticaret odasının onayı çıktı, dördüncü özel bir vakfın.” diye konuştu. Erzurum'un farklı konumu sayesinde 2 saat mesafede dokuz il komşusu olduğunu, tünellerin açılmasıyla limana uzaklığın 140 km. olacağını, 4,5 milyona yakın nüfusun Erzurum’un ağzının içine baktığını ifade etti. Turizm, tarım, mandıracılık ve süt inekçiliğinin teşvik kapsamında desteklendiğini ve yenilenebilir enerjiyle ilgili projelere ayrı bir önem verdiklerini anlatan Özmen, proje başına yüzde 50 destek verdiklerini kaydetti. Mobilyacılıkla ilgili olarak bir kümelenme çalışması yapıldığını ve Erzurum’un en güzel yerlerinden birinde teşhir mağazası açılacağını belirterek, 1 milyon evlenecek insan bulunduğuna dikkat çekti. İsteyen mobilyacıların, buradan bir yer kiralayarak yerini alabileceğini söyledi.

KAGİAD Başkanı Ahmed Dinçer ise bilgilendirme dolayısıyla Talha Bekir Özmen’e teşekkür etti. KOSGEB desteklerine yönelik olarak organize etmiş oldukları bilgilendirme seminerlerine, üyelerinden büyük ilgi geldiğini belirtti. Dinçer, özelikle Erzurum’a yatırım yapmaya istekli üyelerini götürmek için gezi düzenleyeceklerini belirterek, amaçlarının üyelerinin önünü açmak ve bulundukları noktalardan daha iyi seviyelere gelmelerini sağlamak olduğunu kaydetti. Toplantıya, KAGİAD üyelern büyük ilgi gösterdi. CİHAN

Yorumlar