Kafkas halk oyunları ekibi çalışmalara başladı

Her yıl bahar şenliklerine ve bölgesel yarışmalara katılan Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kafkas halk oyunları ekibi, çalışmalara başladı.

Google Haberlere Abone ol
Kafkas halk oyunları ekibi çalışmalara başladı

Her yıl bahar şenliklerine ve bölgesel yarışmalara katılan Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kafkas halk oyunları ekibi, çalışmalara başladı. Ekip, 2011 Kış Olimpiyatları’nda büyük ilgi görmüştü.

AÜ öğrencileri ile sınırlı olan ve her yıl yenilenen kadrosuyla bölgesel yarışmalar ve gösterilere katılan Kafkas halk oyunları ekibi, bu yıl sadece AÜ ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi gösterilerinde sahne almayı planlıyor. Bahar şenlikleri ve çeşitli etkinliklerde sahne alan ekibin çalışma koçu Murat Yıldırım, “Bu yıl yarışmalara katılmama kararı aldık. Bu nedenle öncelikli amacımız burada bir araya gelen gençlerin eğlenmesi, kaynaşması ve biraz olsun Kafkas dansı hakkında bilgi edinmesidir. Öğrencilere bu anlamda bir katkıda bulunmaktır.” dedi.

Ekibe bu yıl katılan Edebiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Mehmet Sürücü, derslerin çok eğlenceli geçtiğini ve Kafkas dansının yanında flüt ve bağlama gibi derslerin de verildiğini belitti.

Kafkas halk oyunları ekibinin ilk gösterisi Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen bahar şenliklerinde gerçekleşecek.
CİHAN

Yorumlar