Kafeye silahlı saldırı: 1 ölü 4 yaralı

Eyüp'te kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bir kafeye yapılan silahlı saldırıda 4 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan bir kişi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis, kaçan zanlıları...

Google Haberlere Abone ol
Kafeye silahlı saldırı: 1 ölü 4 yaralı

Eyüp'te kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bir kafeye yapılan silahlı saldırıda 4 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan bir kişi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

Olay, saat 14.30 sıralarında ilçeye Alibeyköy, Gaziosmanpaşa Caddesi 108 numaradaki Okan Yılmaz’a ait Yılmaz Kafe’de gerçekleşti. Cadde üzerindeki kafeteryaya özel bir otomobille gelen kimliği belirsiz saldırganların, araçtan içeriye rastgele yaylım ateşi açtığı kaydedildi. Olay sırasında kafede bulunan işletme sahibi Okan Yılmaz’ın kardeşi Nazım Yılmaz, Refik Eroğlu ve Hasan Ölge ile soyadları öğrenilemeyen İsmail ve Taner adlı şahıslar, saldırganların silahından çıkan kurşunlarla yaralandı. Yaralılar, çevredeki vatandaşlar tarafından Eyüp Devlet Hastanesi ile Gaziosmanpaşa hastanelerine kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan Refik Eroğlu’nun, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği öğrenildi.

Görgü tanıklarından Salih Gökrem, saldırganlarını görmediğini ifade ederek, “Sadece beyaz bir Dobloyu kaçarken gördüm. Silah sesleri kesildikten sonra yaralıları hastaneye kaldırmak için seferber olduk.” dedi. Saldırının gerçekleştiği sırada yaralıların içeride bulunduğunu kaydeden Gökrem, saldırganları tanımadıklarını anlattı.

Saldırıda yaralanan Nazım Yılmaz’ın kardeşi işletme sahibi Okan Yılmaz ise, saldırganların daha önceden kalan bir husumeti olduğunu ifade ederek, faillerin uyuşturucu ticareti yaptıklarını iddia etti. Yılmaz, “Biz bu mahallede uyuşturucu satılmasını istemiyoruz. Bunlar uyuşturucu işi, sahte para işi yapıyorlar. Biz bunu istemediğimiz için bunlar yapılıyor.” dedi. Saldırganların kanun kaçağı olduğunu ifade eden Okan Yılmaz, bu tür faillerin cezalandırılmasını istediklerini kaydetti.

1 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı saldırıda olay yerinde 25’e yakın boş kovan tespit edildi. Saldırıda kafenin yanı sıra, yan taraftaki oto tamircisi de kurşunlara hedef oldu. Polis zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

CİHAN

Yorumlar