Kadri Yılmaz Lisesi'nde tatbikat heyecanı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Sivil Savunma Haftası dolayısıyla Kadri Yılmaz Lisesi'nde Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından tatbikat düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Kadri Yılmaz Lisesi'nde tatbikat heyecanı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Sivil Savunma Haftası dolayısıyla Kadri Yılmaz Lisesi'nde Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından tatbikat düzenlendi. Tatbikatı izleyen öğrenciler, hem pencerelerden hem de okul bahçesinden cep telefonları ile tatbikatı görüntülemeye çalıştı.

Ereğli İlçe İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen tatbikatlara Kadri Yılmaz Lisesi'nde devam edildi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından başlayan tatbikatta ilk olarak binada mahsur kalan afetzedeler, sedye ip ve merdivenli araç ile kurtarıldı. Daha sonra yüksekten hava yatağına atlayarak bina üzerinde bulunanlar kurtarıldı. Tatbikatta son olarak olası bir yangına öğrencilerin nasıl müdahale edileceği konusunda temsili yangını önce itfaiyeciler daha sonra da öğrenciler söndürdü.

Tatbikat ile ilgili olarak açıklama da bulunan Ereğli Belediye İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, yangın, deprem ve doğal afetlerde öğrencilerin ve öğretmenlerin neler yapması gerektiği konusunda uygulamalı bir şekilde bilgi vermeye çalıştık. Özellikle yangın ve deprem anında neler yapılacağını anlattığımız öğrencilerimizin konuyla ilgili olarak sorularına da yanıt verdik. Tatbikatın amacına ulaştığını düşünüyorum." dedi.

Düzenlenen tatbikatın sona ermesinin ardından öğrenciler sınıflarına dağıldı.
CİHAN

Yorumlar