Kadışehri’nde Hami-Yet Projesi anlatıldı

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı tarafından hayata geçirilen Hami-Yet Projesi Kadışehri ilçesinde düzenlenen konferansla anlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kadışehri’nde Hami-Yet Projesi anlatıldı

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı tarafından hayata geçirilen Hami-Yet Projesi Kadışehri ilçesinde düzenlenen konferansla anlatıldı.

Vali Yazıcı’nın Bayrampaşa Kaymakamlığı yaptığı dönemde uygulamaya koyduğu ve Türkiye'nin farklı illeri ve ilçelerinde de örnek alınarak uygulamaya konulan proje ile merkez ve ilçelerde ikamet eden, babası vefat etmiş, 18 yaşının altında bulunan çocuklar ve anneleri belirleniyor. İhtiyaçlarının belirlenmesi ve bu doğrultuda çalışmalar planlanması ve uygulanması amacıyla, ilgili tüm kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri iş birliği yapıyor. Bu kişilere psikososyal destek veriliyor.

Belediye Kültür Merkezi'ndeki konferansa Kaymakam Ali Doğan, Belediye Başkanı Davut Karadavut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Yurtsev ve eşini kaybeden aileler katıldı. Proje görevlisi Berke Funda, eşini kaybeden anne ve çocuklarının hayatta karşılaştıkları zorluklara değindi. Funda, "Ülkemizde dul ve yetim olmanın kendine göre farklı zorlukları vardır. Bu zorluklarla başa çıkabilme adına kaymakamlığımız ve ilgili kurumlarımızın da desteğini alarak daha kolay başa çıkacağız. Yozgat Valimiz Sayın Abdulkadir Yazıcı’nın uygulamaya koyduğu bu proje ile ailelerimizin yalnız olmadıkları kendilerine hissettirilmiştir. Bu sosyal proje ülkemizde örnek olarak gösterilmiş ve yurdumuzun farklı illerinde de uygulama aşamasına gelmiştir. Bilindiği üzere, Hami-Yet Projesi babası vefat etmiş, 18 yaşını doldurmamış çocuklar ve annelerine yönelik psikososyal destek, eğitim desteği ve atölye çalışmaları ile geleceğe güvenle bakabilen ve şu anki zaman dilimi içerisinde kendilerinin toplumdaki kabullenişliğini artırmaya yönelik programlardan oluşan bir projedir." dedi. CİHAN

Yorumlar