Kadirov'dan tehlikeli Rus propagandası

Rusya Devlet Başkanı Putin'in uydusu olmakla suçlanan Çeçen Devlet Başkanı Kadirov, IŞİD örgütü içindeki Çeçen gençlerin infaz edilmesine yol açabilecek kirli propagandaya imza attı. Kadirov, örgüt içindeki Çeçenlerin kendi ajanları olduğunu ve Rus uçaklarına koordinat verdiğini iddia etti

Google Haberlere Abone ol
Kadirov'dan tehlikeli Rus propagandası

Son Haberler

Suriye ve Irak'ta IŞİD, El Kaide ve El Nusra örgütleri içinde olduğu belirtilen yüzlerce Çeçen genç hakkında Çeçen Devlet Başkanı Kadirov'dan propaganda nitelikli açıklamalar geldi. Kadirov, Çeçen birliklerin Suriye'de Rus jetlerinin vuracağı hedefleri belirleme konusunda yardımcı olduğunu ileri sürerek örgüt içi infazlara davetiye çıkardı. 

Suriye’de IŞİD işgali altındaki bölgelerde bulunan Çeçen birliklerin, askeri istihbarat toplayarak bunları Rusya’ya ilettiği ve Rus jetlerinin hedef belirleme konusunda yardımcı oldukları iddia edildi. Çeçen lider Ramazan Kadirov’a göre, bilgi almak amacıyla örgüte sızan Çeçenler de mevcut.

Reuters’ın Russia 24’e dayandırdığı habere göre, IŞİD içinde Çeçenlerden oluşan “geniş kapsamlı bir casus ağı” oluşturuldu. Kadirov, konu hakkında, “Çeçenistan’ın en iyi savaşçıları oraya gönderildi. Teröristlerin yapısı ve sayısı hakkında bilgi topluyorlar ve bombardımanlar için hedef belirliyorlar. Daha sonra ise bombardımanın sonuçlarını belgeliyorlar” ifadesini kullandı. 

Yorumlar