Kadirlililer uyuşturucuyla mücadele için el ele verdi

Kadirli Emniyet Müdürü Uğurtan Koray Ayhan, uyuşturucu ve zararlı alışkanlıkların tüm dünyanın en önemli meselesi olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kadirlililer uyuşturucuyla mücadele için el ele verdi

Kadirli Emniyet Müdürü Uğurtan Koray Ayhan, uyuşturucu ve zararlı alışkanlıkların tüm dünyanın en önemli meselesi olduğunu söyledi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kadirli Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği ‘Uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklardan korunma yolları’ konulu toplantıların bu haftaki konukları Kadirli İlçe Emniyet Müdürü Uğurtan Koray Ayhan, Kadirli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hakkı Özdoğan ve Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya oldu.

Uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklardan korunmanın tüm ülkelerin meselesi olduğunu ifade eden Emniyet Müdürü Ayhan, ''Bu mesele çok yönlü ele alınması gereken bir konudur. Mücadeleye başlamadan önce konunun sebeplerinin hem sosyolojik hem de ekonomik yönden incelenmesi gerekir. Gençlerin boş zamanlarını değerlendirecekleri sosyal aktivitelerin oluşması gerekiyor. İlçemizde gençleri sosyal ve sportif faaliyetlere çekebileceğimiz ortamlar yaratmak zorundayız. Polisiye tedbirler zaten alınmakta. Ama gerçek iş bataklığı kurutmaktır.’’ dedi.

Kadirli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hakkı Özdoğan ise hastanede madde bağımlılığı ve tedavisi ile ilgili bir çalışmanın yapıldığını ifade etti. Özdoğan, ‘’Bizler Önce hekim olarak sonra ise idari görevlerimizden dolayı madde bağımlılığı ve tedavisi konusunda kendimizi sorumlu hissediyoruz. Gerek ailelerin gerekse gençlerin bu konuda eğitilmesi amacıyla psikiyatri yardımlarımız her zaman olacaktır. Üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız.’’ diye konuştu.

Kadirli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sedat Gökfidan da Kadirli’nin sorunlarına kayıtsız kalmadıklarını belirtti. Göreve başladığında dersliklerin üzerinde sivil toplum örgütlerinin katkılarını belirten levhaları gördüğümde şaşırdığını anlatan Gökfidan, “Ama gerçekten gördüm ki Kadirlililer eğitim ve öğretim konusunda her zaman okulların yanında. Bu gerçekten övgüye layık bir davranıştır. Yakın zamanda sayın kaymakamımızla bir araya gelerek madde bağımlılığı ile mücadele konusundaki çalışmalarımızı ileteceğim. Bu konudaki yapılacak işleri de paydaşlarımızla paylaşacağız.‘’ ifadelerini kullandı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya, konunun Kadirli için çok önemli olduğunu vurgulayarak, ''Tüm sivil toplum örgütü arkadaşlarımın bu projeye destek vereceğinden eminim. Konuyla ilgili paydaşların hazırlayacağı programın her aşamasını destekleyeceğiz.'' şeklinde sözlerini tamamladı. CİHAN

Yorumlar