Kadirli'de şehitler için anma töreni düzenlendi

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99.

Google Haberlere Abone ol
Kadirli'de şehitler için anma töreni düzenlendi

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Şehitlikteki tören saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı atışıyla başladı. Çanakkale Zaferi'nin tarih sahnesinde tüm dünyada ayrı bir yerinin olduğunu belirten Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan: "Sadece yılda bir kez değil, özellikle yeni nesillere destansı kurtuluş mücadelemizi ve Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde bu mücadeleyi veren kahramanlarımızı her fırsatta tüm gerçekliği ile hatırlatabilmek son derece önemli. Şehitlerimizi asla unutmayacak ve unutturmayacağız.’’ dedi. Jandarma Kıdemli Başçavuş Recep Çelik'in, günün anlama ve önemini belirten konuşmasının ardından, Kaymakam Necip Çakmak şehitlik defterini imzaladı.

Şehitlikteki törenin ardından Halk Eğitim Okulu salonunda Cevdetpaşa İlkögretim Okulu öğrencilerinin düzenlediği programla devam eden törene, Kaymakam Necip Çakmak, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Garnizon Komutanı Yarbay Alaaddin Eşsiz, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Türkol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat, şehit aileleri ve gaziler, daire amirleri, okul müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
CİHAN

Yorumlar