Kadirli'de polisler çocuklara sahip çıktı

Kadirli’de Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, okullar ile birlikte belirledikleri risk grubundaki suça sürüklenebilecek çocuklara sahip çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kadirli'de polisler çocuklara sahip çıktı

Kadirli’de Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, okullar ile birlikte belirledikleri risk grubundaki suça sürüklenebilecek çocuklara sahip çıkıyor. Güvenli Gelecek İçin Eğitimli Çocuk Projesi kapsamında tespit edilen çocuklar, SODES Gençlik Merkezi’nde satranç ve masa tenisi oynamayı, bilgisayar kullanmayı öğreniyor.

Çocukları küçük yaşlarda spor ve kültürel alanlara yönlendirmek gerektiğini belirten Toplum Destekli Polis Memuru Zafer Bilgili: ‘’Okullar ile birlikte belirlediğimiz öğrencileri gruplar halinde Gençlik Merkezine getiriyoruz. Burada öğrenciler satranç ve masa tenisi oynamayı, bilgisayar kullanmayı öğreniyor. Ayrıca kütüphaneden de yararlanıyorlar. Öğrencilerin okul dışında da hayat boyu öğrenme düşüncesi kapsamında sosyal ve eğitici etkinlikler düzenleyerek suça sürüklenmemelerini engellemeye çalışıyoruz.” dedi.
Gençlik Merkezi görevlisi Osman Bozdoğan ise birçok imkândan yoksun çocuklara yönelik polislerle birlikte gerçekleştirdikleri sosyal ve kültürel etkinliklerin çocukları olumsuz ortamlardan uzak tutmaya çalıştıklarını ifade etti.
CİHAN

Yorumlar