Kadir Topbaş’dan Eyüp Meydanı’na finüküler sözü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bayrampaşa Metro İstasyonu’ndan Eyüp Meydanı’na yüzeysel finiküler yapacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Kadir Topbaş’dan Eyüp Meydanı’na finüküler sözü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bayrampaşa Metro İstasyonu’ndan Eyüp Meydanı’na yüzeysel finiküler yapacaklarını açıkladı. Eyüple ilgili projelerini vatandaşlarla paylaşan Topbaş, balıkçılara ücretsiz tekne sözü verdi.

İBB Kadir Topbaş, Eyüp Sultan Meydanı'nda, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Rasim Bozkurt'un bulunduğu seçim otobüsünden vatandaşlara hitaben konuştu. Topbaş ve beraberindekilerin seçim otobüsüyle alana gelişleri öncesinde meydanda lokma tatlısı dağıtıldı, mehteran takımınca konser verildi.

Beraberindekilerle birlikte seçim otobüsü üzerinden vatandaşları selamlayan Topbaş, meydanda toplanan kalabalığa İstanbul ve Eyüp’e yaptıkları hizmetler hakkında bilgi verdi. Yıllar önce Haliç’ten ümitlerin kesildiğini, doldurulup yeşil alan yapılması planlandığını hatırlatan Topbaş, “42 çeşit balık var Haliç’te. Hayat var Haliç’te. Teknecilik yapanların her birine Osmanlı'da kancaburun denilen teknelerinden yaptırıyoruz. Kıyafetlerini biz vereceğiz. Tekneler elektrik motorlu olacak, onlara bedava vereceğiz. Burada gondollar gibi bizim kültürümüzden bir parça olarak hizmet verecekler.” dedi.

Bayrampaşa Metro İstasyonu’ndan Eyüp Meydanı’na yüzeysel bir finiküler yapmayı planladıklarını vurgulayan Başkan Topbaş, “Eyüplü vatandaşlarımız metroya kolaylıkla ulaşsın diye Bayrampaşa Metro İstasyonu’ndan Eyüp Meydanı’na yüzeysel bir finiküler yapacağız. Birileri uzmanları topluyor proje üretmeye çalışıyor. Proje bizim işimiz, bizim işimiz mesleğimiz bu. Hizmet etme akımız var. İnsanlarımızı daha nasıl memnun edebiliriz diye düşünüyoruz. Eyüp Sultan’a gelecekler finikülerle bu metroya direk ulaşacaklar.” diye konuştu.

Eyüp Sultan Meydanı projesini bitirmek üzere olduklarını hatırlatan Kadir Topbaş, alanın yayalaştırıldığında çok daha güzel bir hale geleceğini söyledi. Başkan Topbaş, konuşmasının ardından seçim otobüsünden vatandaşlara karanfil attı. CİHAN

Yorumlar