Kadir Topbaş, sanığı olduğu davanın duruşmasına katılmadı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 500 otobüs alımında görevi kötüye kullanmakla suçlandığı davanın duruşmasına, Birleşmiş Milletler'in (BM) Ekonomik ve Sosyal Konsey Toplantısı'nda bulunduğu için katılmadı.İstanbul...

Google Haberlere Abone ol
Kadir Topbaş, sanığı olduğu davanın duruşmasına katılmadı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 500 otobüs alımında görevi kötüye kullanmakla suçlandığı davanın duruşmasına, Birleşmiş Milletler'in (BM) Ekonomik ve Sosyal Konsey Toplantısı'nda bulunduğu için katılmadı.

İstanbul 27. Sulh Ceza Mahkemesi'nde Kadir Topbaş ile birlikte 14 tutuksuz sanığın yargılandığı davaya devam edildi. 500 adet otobüs alımında görevi kötüye kullanmakla suçlanan sanıklardan Kadir Topbaş, Newyork'ta Birleşmiş Milletler'in (BM) Ekonomik ve Sosyal Konsey Toplantısı'nda bulunduğunu belirten mazeret dilekçesi gönderdi. Diğer 13 tutuksuz sanık ise duruşmada hazır bulundu. Duruşmada CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hakkı Sağlam müşteki sıfatıyla hazır bulundu.

Hakim Ahmet Torun, dava dosyasının bilirkişi heyetine gönderildiğini ve henüz raporun hazırlanmadığını söyledi. Müşteki Hakkı Sağlam da şikayetinin devam ettiğini belirterek, bilirkişi raporu geldikten sonra beyanda bulunacağını belirtti. Hazır bulunan tutuksuz sanıklar, Hakkı Sağlam'ın davaya katılma talebini kabul etmediklerini, Sağlam'ın suçtan doğrudan zarar görmesinin mümkün olmadığını ve bu nedenle davada taraf olmadığını belirtti.

Kadir Topbaş'ın avukatı Fahri Biçer da Hakkı Sağlam'ın davaya katılma talebinin reddine karar verilmesini talep etti. Biçer, "Müvvekilim, Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Dünya Başkanı sıfatıyla dünya genelindeki yerel yönetimleri temsilen Birleşmiş Milletler'in (BM) Ekonomik ve Sosyal Konsey Toplantısı'nda konuşmacı olarak New York'ta bulunmaktadır. Mazeret dilekçesinin kabul edilmesini talep ediyorum." dedi.

Hakkı Sağlam'ın suçtan doğrudan zarar görmediğinden davaya katılma yönündeki talebini reddine karar veren hakim, Kadir Topbaş'ın mazeretinin kabulü ile duruşma gününün bildirilmesine hükmetti. Dava dosyasının bilirkişi heyetinden düzenlenecek rapor ile birlikte iadesinin beklenmesine ve bilirkişi heyetine uyarı yazısı gönderilmesine karar veren hakim, duruşmayı 2 Ekim 2014 saat 10.30'a erteledi. CİHAN

Yorumlar