Kadir Topbaş, peygamber efendimizin hadisiyle cevap verdi

İBB Başkanı Topbaş, FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan damadı için yaptığı açıklamada, "İlişkisini kesmemişse cezasını çekecek. 17-25 Aralık'tan sonra ilişkisini kestiğini söylemişti" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kadir Topbaş, peygamber efendimizin hadisiyle cevap verdi
FETÖ soruşturmaları kapsamında damatı gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topaş, konunun gündeme gelmesi üzerine bir açıklama yaptı. İBB Başkanı Topbaş, damadının 17-25 Aralık kumpasından sonra örgütle ilişkisini kestiğini ancak kesmemişse cezasını çekeceğini söyledi. Konuyla ilgili açıklamaları sosyal medya hesabı üzerinden yapan Başkan Topbaş, peygamber efendimizin kızı Fatıma ile ilgili hadisini hatırlatarak, damadına iltimas geçmeyeceğini beyan etti. Topbaş ayrıca Gezi olayları ile darbe girişimi sırasında bilinçli bir şekilde yurt dışına çıktığı yönündeki iddialara da cevap verdi. Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı, bugün ünlü iş adamlarına yönelik FETÖ soruşturması kapsamında çıkarılan gözaltı kararıyla birlikte gözaltına alınmıştı. Kavurmacı, Adınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanlığı yapıyor. 

AÇIKLAMAYI TWITTER ÜZERİNDEN YAPTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye genelinde bugün FETÖ iş adamlarına yönelik başlatılan operasyonda gözaltına alınan damadı Aydınlı Grup Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı ile ilgili resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Topbaş, damadının 17/25 Aralık'tan sonra FETÖ ile yollarını ayırdığını beyan ettiğini aktardı. ''Damadım beyanının aksine davranmışsa hak ettiği cezayı çekecektir'' diyen Topbaş, HZ. Peygamber'in "Kızım Fatıma dahi olsa elini keserim" sözlerini hatırlattı.


- Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı (Soldan ikinci)

Kadir Topbaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda şöyle konuştu: Sosyal medyadaki şahsıma yönelik iddiaları yanıtlamak istiyorum. Gezi ve 17/25 Aralık süreçlerinde yurt dışında değildim, İstanbul'daydım. 15 Temmuz'da BM toplantısı için New York'ta bulunuyordum. Aylar önce planlanan BM toplantısına Sn Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilinde katıldım. ABD'den uçuşlar iptal edildiği için İstanbul'a gecikmeli dönebildim. FETÖ operasyonunda damadım Ömer F. Kavurmacı gözaltına alındı. 17/25 Aralık'tan sonra damadım bu ihanet şebekesi ile yollarını ayırdığını beyan etti. Yargı süreci elbette gerçeği ortaya çıkaracaktır. Eğer damadım beyanının aksine davranmışsa hak ettiği cezayı çekecektir. "Kızım Fatıma dahi olsa elini keserim" diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan ile 42 yıldır omuz omuza yürüyen biri olarak tavrım nettir.

Yorumlar