Kadir Topbaş'ın yerine sürpriz isim

İstanbul'da Kadir Topbaş'ın yerine kimin geleceği tartışmaları devam ederken kulislere yeni bir bilgi sızdı. İddiaya göre Topbaş'ın yerine Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal getiriliyor

Google Haberlere Abone ol
Kadir Topbaş'ın yerine sürpriz isim

Mustafa Güneş - Sonhaberler | Haber Merkezi 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Kadir Topbaş'tan boşalan koltuğa aday gösterilecek isimlerle ilgili bugün bazı isimler basında zikredilmişti. Ancak gün içinde kulislerden yansıyan bir bilgi, medyada yer alan 4 ismin de devre dışı bırakıldığı farklı bir ismin aday gösterileceğini belirtiyor.

Sonhaberler.com'un edindiği bilgilere göre Topbaş'ın yerine Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal gösterilecek. 

Son karar bugün İstanbul'a gelerek AK Parti il başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vermesi bekleniyor. 

Bugün Milliyet'te çıkan bir haberde, Topbaş'ın yerine Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, İBB Meclis Üyesi Göksel Gümüşdağ ve İBB Meclis Üyesi Ahmet Selamet'in adaylar arasında olduğu belirtilmişti. 

İSTANBUL'DA KRİTİK TOPLANTI

AK Parti'nin İstanbul İl Başkanlığında İBB Başkanlığı seçiminin de konuşulacağı kritik toplantı yapılıyor. Toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan da AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla katılıyor. Toplantı öncesi Sütlüce’deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Partili meclis üyelerine gönderdiği mesajda herkesin toplantıya katılmasını istedi. Selim Temurci mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli İBB meclis üyemiz. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 24.09.2017 pazar saat 13.00’te İl Başkanlığı’nda genel istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirilecektir. Gerekli katılımı göstermenizi rica ederim.” 

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

1966 yılında Antalya’nın Alanya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Okulu bitirdikten sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftan da aktif siyasetle meşgul oldu. AK Parti Küçükçekmece İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı olarak siyasete atıldı.

29 Mart’ta Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine yapılan yerel seçimlerde Başakşehir Belediye Başkanı Adayı olan Uysal, 103 bin 111 seçmenin 39 bin 072’sinden oy aldı. 

2014 yerel seçimlerde de AK Parti adayı olarak ikinci kez seçime giren Uysal, sandığa giden 190 bin 906 seçmenden 92 bin 559'unun oyunu alarak ikinci kez Başakşehir Belediye
Başkanlığı koltuğuna oturdu.

Yorumlar

Mucait Ne demiş abim gel