Kadir Topbaş, Duruşmaya Gelmedi

Avukat Fahri Biçer, müvekkili Kadir Topbaş'ın, görevinden kaynaklanan iş yoğunluğu nedeniyle duruşmaya katılamadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kadir Topbaş, Duruşmaya Gelmedi

İETT'ye otobüs alımına ilişkin 2005 yılında ihalenin kanuna aykırı ve usulsuz olarak yapıldığı iddiasıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunduğu 14 sanığın, 'Görevi kötüye kullanma' suçundan yargılanmasına devam edildi. Avukat Fahri Biçer, müvekkili Kadir Topbaş'ın, görevinden kaynaklanan iş yoğunluğu nedeniyle duruşmaya katılamadığını söyledi.

İstanbul 27. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, 'Görevi kötüye kullanmak'la suçlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunduğu sanıklar gelmedi. Avukatların hazır bulunduğu duruşmaya CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hakkı Sağlam müşteki sıfatıyla katıldı.

Bu davadan yeni haberi olduğunu belirten Müşteki Hakkı Sağlam, "Suçlama ile ilgili soruşturma aşamasında dilekçe sunmuştum. Dilekçe içeriğini tekrar ediyorum. Şikayetçiyim." dedi. Kadir Topbaş'ın avukatı Fahri Biçer, müştekinin suçtan doğrudan zarar görmediğini iddia ederek davaya katılma talebinin reddini istedi.

Hakim Ahmet Torun, Kadir Topbaş adına çıkarılan davetiyenin kendisine tebliğ edildiğinin bildirildiğini açıkladı. Avukat Biçer, müvekkilinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu ve iş yoğunluğu nedeniyle duruşmaya gelemediğini açıkladı. Biçer, "Nisan ayı ya da sonraki bir ayda duruşma tarihinin verilmesi halinde müvekkilimi hazır edeceğim. Müvekkilimin mazeretli sayılmasını talep ediyoruz." ifadesini kullandı.

Diğer sanık avukatları da müşteki Hakkı Sağlam'ın suçtan doğrudan zarar görmediğini öne sürerek, davaya katılma taleplerinin reddini istedi.

Duruşma sonunda, sanık Kadir Topbaş'ın mazeretinin kabul edilerek duruşma gününün kendisine bildirilmesine karar verildi.

Dava dosyasının bilirkişi heyetine gönderilerek atılı suçun niteliği ve toplanan delillere göre kişilerin ve kamunun uğradığı bir zarar olup olmadığı konusunda rapor düzenlenmesinin istenmesine hükmedildi. Müşteki Hakkı Sağlam'ın davaya katılma talebini daha sonra değerlendirilmesi kararlaştırılan duruşma, erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da bulunduğu 14 sanık yer alıyor. İETT Genel Müdürlüğünün 2005 yılında açmış olduğu 500 adet otobüs alım ihalesinin usulsuz ve kanuna aykırı olarak yapıldığı belirtilen iddianamede, sanıkların 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.

Ayrıca iddianamede Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte 4 kişi de müşteki sıfatıyla yer alıyor.

Yorumlar