Kadir Topbaş: Belediye başkanlığı krallık değil

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yerel seçim çalışmaları kapsamında Sancaktepe'de bir dizi hizmetin tanıtımı ve toplu açılış töreninde muhalefet partili belediyelere yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
Kadir Topbaş: Belediye başkanlığı krallık değil

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yerel seçim çalışmaları kapsamında Sancaktepe'de bir dizi hizmetin tanıtımı ve toplu açılış töreninde muhalefet partili belediyelere yüklendi. Belediyecilik konusunda İstanbul'da ortaya koydukları hizmetlerin model niteliğinde olduğunu belirten Topbaş, muhalefet partili belediyelerin kendilerini örnek alması gerektiğini savundu. Topbaş, seçim vaatlerinde sarf edilen sözlere de dikkat çekerek 2B arazilerinin bedelsiz verilmesi vaadiyle ilgili olarak, "Belediye başkanlığı krallık değil ha. Bir hukuk devleti burası. Devletin üzerinde bir yetki mi var, insanlara krallık mı verilecek, yönetimlerde böyle bir beklenti mi var?" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sancaktepe'de düzenlenen törende hem seçmenlerinin hem de bölge sakinlerinin karşısına çıkarak çalışmalarını anlattı. 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde vatandaşların iyi değerlendirme yapmasını isteyen Topbaş, aldıkları hizmet ile diğer belediyelerin verdiği hizmetlerin mukayesesinin yapılmasını istedi. Topbaş, "Diğer adayların ortaya koydukları hizmetleri sorgulayınız, 5 tane hizmet saysınlar. Yahu Türkiye'yi etkileyecek nitelikte art arda 5 proje ortaya koysunlar. Koyamazlar böyle bir şey. Sadece sıradan belediyelerin yapması gereken rutin işleri yapıyorlar, diğerleri hak getire. Bizim İstanbul'da yaptıklarımız bir model teşkil ediyor." şeklinde konuştu.

İstanbul'a yeni otobüsler alındığını anlatan Topbaş, "Dünyanın bir çok gelişmiş ülkesinde dahi olmayan kalitedeki otobüsler size hizmet vermeye başladı. Klimalı, konforlu, engelli ve yaşlıların rahat binebildiği, içinde güvenlik kameraları olan hatta yaygınlaştırıyoruz cep telefonu şarjı yapmak, engellilerin araçlarını şarj edebilen akıllı otobüsler. Dünyanın pek çok gelişmiş şehrinde yok." ifadelerini kullandı.

Bazılarının farklı beklentileri ve istikametleri olabileceğini, kendilerinin ise onlarla bir araya gelip buluşmalarının mümkün olmadığını dile getiren Topbaş, şöyle devam etti: "Bizim amacımız vatanımıza, milletimize hizmet etmek. Bunun da mükafatının nasıl olduğunu gayet iyi biliyoruz çünkü yaptığımız iş ortada. Çünkü yaptığımız iş ortada. İş adamlarının davetinde biri kalktı diyor ki, ben eski koministlerden daha ötedeydim diyor ve 'proje anlatma siz zaten proje adamısınız sizi biliyoruz' diyor. Böyle bir görüşteki insan diyor ki 'bu yönetimin devam etmesi lazım. İstanbul'un hayrı için gerekli' diyor."

'BELEDİYE BAŞKANLIĞI KRALLIK DEĞİL'

CHP'nin Antalya ve İzmir Büyükşehir Belediyelerini kıyaslayan Topbaş, kendilerinin İstanbul'da örnek alınacak bir model ortaya koyduklarının altını çizdi. Topbaş, "siyasi tarihin sayfaları arasında yazılıp kalanları da gördük. Partimiz her seçimde daha fazla güçlü çıkmakta. Her türlü manipülasyonlara etkilere rağmen milletimizin sahip çıkmasından dolayı etkilenmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Anamuhalefetin 2B arazileri ile ilgili vaatlerini de eleştiren topbaş, "Kulağıma geliyor. Gelirsek 2B arazilerini bedava vereceğiz diyorlar. Belediye başkanlığı krallık değil ha. Öyle veriyorum, milletin malını ona buna verdim diyemezsiniz. Bir hukuk devleti burası. Neyi nasıl verirsiniz. Nereden uyduruyorsun, nasıl bir yetkin var. Devletin üzerinde bir yetki mi var, insanlara krallık mı verilecek yönetimlerde böyle bir beklenti mi var. Böyle mi zannediyorsunuz. Ne vaatler görseniz.. Biri bir şey istesin tamam kardeşim verdim gitti diyorlar." şeklinde konuştu.

'VAHŞİ ÇÖP DEPOLAMADAN AFRİKA BİLE VAZGEÇİYOR'

Daha önce Ümraniye'de meydana gelen çöp patlamasını örnek vererek vahşi çöp depolama sistemine atıfta bulunan Topbaş, hala bazı şehirlerde benzer yöntemlerin konuşulduğunu ifade ederek, "20 yıl olmuş çöp patlamış bu Türkiye'de yaşanmış olmasına rağmen bugün hala İzmir'de hala çöpte vahşi çöp depolamadan bahsediliyor. Afrika'da bile bundan vazgeçiliyor." dedi.

Sancaktepe'den, Kadıköylülere seslenen Topbaş, "Kadıköy ile Sancaktepe bir mukayese edilsin. Kadıköy halkı gelsin Sancaktepe'yi bir dolaşsın. Kadıköy'de bu kadar yıldan beri hangi hizmeti aldınız. Ana arterleri büyükşehir yapıyor. Burada 7 tane kültür merkezi var, Kadıköy'de kaç tane var. Kadıköy'de kaç tane yüzme havuzu spor salonu var. Biz bütün belediyelere aynı hizmeti veriyoruz. Gönderdim ekiplerimi maalesef doğru dürüst bir proje ortaya koyamadılar. Onlar belediyeciliğin kolayını bulmuşlar. Sanatsal faaliyet sokakta bir iki şey etkinlik bitti, belediyecilik böyle." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar