Kadınların bastığı HES toplantısı iptal edildi

Zonguldak’ın Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beldesindeki HES bilgilendirme toplantısı, kadınların toplantıyı basması üzerine iptal edildi. Reis Enerji tarafından yaklaşık 8 ay önce yapımına başlanan Çayaltı 1 ve 2 HES’leri için Erenler...

Google Haberlere Abone ol
Kadınların bastığı HES toplantısı iptal edildi

Zonguldak’ın Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beldesindeki HES bilgilendirme toplantısı, kadınların toplantıyı basması üzerine iptal edildi.

Reis Enerji tarafından yaklaşık 8 ay önce yapımına başlanan Çayaltı 1 ve 2 HES’leri için Erenler köyünde düzenlenen toplantı, köylü kadınlarca engellendi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Reis RS Enerji Firması yetkilileri, toplantıda halkı bilgilendirdiği sırada kalabalık bir kadın topluluğu, ellerinde dövizler ve çeşitli sloganlarla toplantıyı bastı.

Toplantıyı protesto eden vatandaşlar, Çayaltı HES Projesi’nin çevre kirliliğine neden olduğunu, canlılara zarar verdiğini ve bu şekilde bir proje ile suyun kullanılma hakkının özel şirketlere devredileceğini belirterek, yetkililere tepki gösterdi. HES Projesi ile birlikte doğal dengenin bozulacağını iddia eden vatandaşlar, düdük çalarak ve alkış tutarak toplantının yapılmasına engel oldu. Bu sırada görevlilerle vatandaşlar arasında çıkan gerginliği jandarma ekipleri önledi. Bölge köylerin temsilcilerinden bir platform kurma kararı alan köylüler, proje iptal edilinceye kadar mücadele etme kararı aldı.

Konuyla ilgili bilgi veren yetkililer, “Asıl bugün halkı bilgilendirmek için projenin bölgeye sağlayacağı hem ekonomik hem çevresel katkıları anlatmak istedik. Görmüş olduğunuz gibi provokasyon amaçlı tamamen yanlış bilgilerle donatılmış insanlar toplantıyı sabote etmeye çalıştılar.” dedi.

CİHAN

Yorumlar