Kadınlardan ayakkabı kutulu protesto

İstanbul Kadın Dayanışması üyesi bir grup kadın, hükümeti protesto ederek Şişli AK Parti İlçe binasına yürüdü.

Google Haberlere Abone ol
Kadınlardan ayakkabı kutulu protesto

İstanbul Kadın Dayanışması üyesi bir grup kadın, hükümeti protesto ederek Şişli AK Parti İlçe binasına yürüdü. Eylemciler, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun simgesi haleni gelen ayakkabı kutularına patates, soğan ve erkek şiddeti sonucu öldürülen kadınların fotoğraflarını koydu.

Mecidiyeköy’deki Cevahir AVM önünde, 15.30 sıralarında toplanan yaklaşık yüz kadın, ‘Emeğimizden bedenimizden hayatımızdan çalan hükümet istifa’ yazılı pankart açtı. ‘Kadın düşmanı AKP artık yeter’ ve ‘Kadın cinayetlerini durduracağız’ yazılı dövizler taşıyan kadınlar, ‘Hırsız var’ ‘Hırsızları değil kadınları koru’, şeklinde sloganlar atarak Mecidiyeköy’deki Ak Parti İlçe binasına yürüdü.

Çevik kuvvet polisi bina önünde yoğun güvenlik önlemi aldı. Kadınlar yanlarında getirdikleri ayakkabı kutularını açtı. Kutulardan patates, soğan, fatura ve erkek şiddeti sonucu yaşamını yitiren kadınların fotoğraflar çıktı. Hep bir ağızdan ‘Yuh yuh’ adlı türküyü söyleyen eylemciler adına yapılan açıklamada, “Son günlerdeki yolsuzluk ve rüşvet operasyonları bir kez daha AKP’nin dolandırıcı ve kirli yüzünü ortaya çıkardı. AKP’li bakanların zengin iş adamları ile yaptığı yolsuzluklar birer birer gözler önüne serildi. Bizleri asgari ücretle yaşamaya zorunlu bırakan, ‘800 lira büyük para ile niye geçinilmesin?’ diyen hırsız bakanların bu halkın cebinden çaldıklarını ayakkabı kutularına istifleyenlerin pislikleri saçıldı.” denildi.

Eylem, açıklamanın ardından olaysız şekilde sona erdi.
CİHAN

Yorumlar