Kadınlara yüzme öğreten tek nehir Tunceli

Ülkenin doğusunda kadınlara yüzme öğreten tek nehir arasında yer alan Tunceli’de sıcaklardan bunalan vatandaşlar plajlara akın etti.Hava sıcaklıklarının 40 dereceyi bulduğu Tunceli’de vatandaşlar, Pülümür ve Munzur vadisine akın etti....

Google Haberlere Abone ol
Kadınlara yüzme öğreten tek nehir Tunceli

Ülkenin doğusunda kadınlara yüzme öğreten tek nehir arasında yer alan Tunceli’de sıcaklardan bunalan vatandaşlar plajlara akın etti.

Hava sıcaklıklarının 40 dereceyi bulduğu Tunceli’de vatandaşlar, Pülümür ve Munzur vadisine akın etti. Yaz mevsimi ile birlikte dünyanın ve Türkiye’nin bir çok yerinden memleketlerine gelen vatandaşlar hava sıcaklıklarındaki artış nedeniyle Pülümür ve Munzur vadisinde bulunan plajlara akın ederek serinlemeye çalıştı. Her iki vadi üzerinde yapılan baraj projelerine karşı çıkan vatandaşlar, Ege ve Akdeniz'deki tatil yerleri yerine, doğa güzelliği olan Tunceli’yi tercih ettiklerini söylediler.

Ankara’dan tatil için Tunceli’ye geldiklerini belirten Murat ve Semra Sarıtaş, doğası ve insanları güzel olan memleketlerini tatil için tercih ettiklerini belirtti. Yaz sıcaklarının artış göstermesi nedeniyle Pülümür Çayı kıyısında bulunan plaj alanını tercih eden Fatoş Sınmaz isimli vatandaş, “Aşırı sıcaktan dolayı serinlemek için bölgemizin güzel, yeşil; doğa harikası yerlerini tercih ediyoruz. Ailece, çalışma arkadaşlarımızla bu güzelliğin keyfini yaşıyoruz” dedi.

Yurtdışından memleketi Tunceli’ye tatile gelen Celal Sağcan ise, “Burası doğunun saklı cenneti. Burası serinliğiyle, doğasıyla, yeşilliğiyle insanlara huzur veriyor. İnsanlar burada çok rahat. Bütün insanları buraya bekliyoruz” diye konuştu. Ebru Keskin isimli vatandaş da il dışından geldiğini belirterek, “Bodrum’a, Antalya’ya gitmektense Munzur suyunu tercih ediyorum. İnsanları sıcakkanlı, suyu çok temiz. Bu güzelliği herkesin gelip görmesini isterim” şeklinde konuştu.

Vatandaşların yaz mevsiminde uğrak yerlerinden biri olan Pülümür Çayı kıyısında işletmecilik yapan Cihan Yıkılmaz, çok sayıda insanın temiz çevre ve bol oksijen nedeniyle tatillerini Tunceli’de geçirdiklerini ifade etti. Yıkılmaz, “Buraya Ege’den, Akdeniz’den gelen insanlar var. Burası ne Bodrum ne de Fethiye. İnsanlar buranın doğası ve suyu için geliyorlar. Munzur ve Pülümür Çayı’nı koruduğumuz sürece daha çok insan gelecek. Buralarda yapılacak barajlara da karşıyız.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar