Kadınlar, tulum ve horon eşliğinde sağlık için yürüdü

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce, 'Kadınlarımız Sağlığa Yürüyor' adlı etkinlik düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Kadınlar, tulum ve horon eşliğinde sağlık için yürüdü

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce, 'Kadınlarımız Sağlığa Yürüyor' adlı etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Rize Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, Gülbahar Hatun Derneği ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

    Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, burada yaptığı açıklamada, günümüzde sıklıkla karşılaşılan ve insan hayatını ciddi anlamda etkileyen kalp-damar, şeker, astım ve akciğer hastalıkları gibi kronik hastalıkların nedenlerinden biri olan hareketsizliğin, dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri arasında dördüncü sırada yer aldığını belirtti.

    Sağlık Bakanlığı'nın bu doğrultuda 2014 yılını 'Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı' ilan ettiğini anımsatan Özşahin, şunları kaydetti: "Uluslararası alanda gelişmiş ülkelerin artık yeni (obezite, diyabet ve kanser gibi) sağlık sorunlarıyla baş etmeye çalıştığını görüyoruz. Bu rahatsızlıkların hepsinin en önemli nedenlerinden birisi de hareketsizliktir. Artan teknoloji ortamında daha çok taşıtlara kolaylaştırıcı araçlara yöneldiğimiz için hareket etmekten çok uzak kalıyoruz. Dolayısıyla gelişmiş ülkelerden biri olarak bizde hareketsizliğin meydana getirdiği sağlık sorunlarıyla karşı karşıyayız. 19-20 yaş üstü bayanlarımızda obezite oranı yüzde 40, erkeklerimizde yüzde 30 iken hareketsizliğin toplumumuzda ne kadar yaygın olduğunu görmekteyiz. Dolayısıyla tüm vatandaşlarımızın sağlıklı yaşam adına hareket etmesini, yürümesini ve orta düzeyde koşabilmesini istiyoruz. Artık sağlıklı yaşam adına yapabileceğimiz en büyük mesai hareket etme adına olacaktır. Bu hareketliliği teşvik etmek amacıyla bakanlığımız belirli kilonun üzerindeki vatandaşlarımıza ücretsiz olarak pedometre (adım sayar) dağıtmaktadır. Belirli kilonun üzerinde olan vatandaşlarımızın bu adım sayarları almak için aile hekimlerine başvurmalarını istiyoruz. Bu aletleri de alarak hareket etmelerini bol bol yürümelerini istiyoruz."

    Özşahin, "Bu anlamlı günümüzde bizleri yalnız bırakmayan tüm sağlık çalışanlarımıza, kadınlarımıza ve vatandaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, sağlıklı, mutlu yaşam doğrultusunda harekete devam diyoruz." diye konuştu.

    Yürüyüş, Rize Valiliği karşısındaki sahil yürüyüş parkurundan başlayıp ÇAYKUR Genel Müdürlüğü karşısında sona erdi. Program sonunda katılımcılar tulum eşliğinde horon oynanarak sağlıklı yaşam ve harekete destek verdi CİHAN

Yorumlar