Kadınlar Topuklu Ayakkabıyla Birincilik İçin Koştu

Antalya'da yapılan 'Yüksek Topuk Koşusu'nda, topuk yüksekliği 7 santimin üzerinde olan 27 kadın, 200 metre uzunluğundaki parkuru en kısa sürede bitirmek için koştu.

Google Haberlere Abone ol
Kadınlar Topuklu Ayakkabıyla Birincilik İçin Koştu

Antalya'da geleneksel bir vaziyete gelen ve bu sene 10'uncu defa düzenlenen Runatolia Maratonu öncesinde yapılan 'Yüksek Topuk Koşusu'nda, topuk yüksekliği 7 santimin üstünde bulunan 27 kadın, 200 mt. uzunluğundaki parkuru en kısa zamanda bitirmek için koştu.

AYAKKABILARINI BANTLA SABİTLEDİLER

Antalya'da geleneksel bir vaziyete gelen ve yarın yapılacak 10 kilometrelik Runatolia Maratonu öncesinde 'Yüksek Topuk Koşusu' yapıldı. Lara'da bulunun TerraCity alışveriş merkezi önünde yapılan etkinliğe 27 bayan katıldı. Yarış öncesinde bayanların topuk yükseklikleri mt. ile ölçüldü. En az 7 santim yüksekliğindeki topukla katılma şartını taşıyan kadınlar, topuklu ayakkabılarını ayak bileklerinden bantlayarak sabitledi. Koşu esnasında ayakkabıların ayaklarından çıkmasını engellemek için sabitlediklerini belirten bayanların coşkulu bulunduğu gözlendi.

UFAK KAZALAR YAŞANDI

Yarışmaya hususi giyinen bayanların makyajlı oldukları dikkat çekti. Koşu esnasında topukları kırılarak dengesini kaybeden bir takım yarışmacılar kayarak düştü. Yaşanan kazaların peşinden kadınlar yürüyerek pist dışına çıktı.

BİRİNCİYE 2 BİN TL ÖDÜL

200 metrelik parkurda kadınlar topuklu ayakkabılarıyla en kısa zamanda bitiş çizgisine ulaşmak için yarışırken baylar de ellerinde 'Kadına Şiddete Hayır' pankartı taşıyarak destek verdi. Yarışmaya Konya'dan gelen Ayşen Öztuğ rakiplerini geride bırakarak birinci, Durdu Ekinci ikinci, Çisem Melek ise üçüncü oldu. Birincilik kupasını organizasyon yetkililerinin elinden saha Öztuğ, 2 bin TL, ikinci bulunan Ekinci 1500 TL, üçüncü bulunan Melek ise 1000 TL nakit ödülü kazandı.

YEREL KIYAFETLE HALK KOŞUSU

Kadınların topuklu koşusunun peşinden yapılan Halk Koşusu'nda ise genci ve yaşlısıyla yüzlerce şahıs yarıştı. Ashab-ı Kehf Külliyesi'ni tanıtmak amacıyla Kahramanmaraş'tan gelen bir grup, koşuda mahalli kıyafetlerle yarıştı. Ayrıca, Sivas'tan getirilen Kangal köpeği de çoban eşliğinde yarıştaki yerini aldı. Başlangıç düdüğünün peşinden 4 kilometre koşan yurttaşlar başladıkları noktaya art döndü.

ANADOLU PARTİSİ LİDERİ TARHAN HALKLA BULUŞTU

Organizasyona bir küme partiliyle ortak gelen Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, vatandaşlarla selamlaştı. Halkla buluşmaya geldiğini anlatan Tarhan, 'Koşuya katılacak mısınız?' sorusu üzerine, 'Buraya halkla buluşmaya geldik, herkes hayatından fazla aşırı memnun, fazla aşırı keyifli. Onlarla buluştuk, kendimizi tanıttık, münasebet sağladık. Birazdan da mitingde olacağız' yanıtını verdi.

Runatolia, yarın yapılacak iri maraton ile son bulacak.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar