Kadınlar Soma faciasını protesto etti

Manisa Soma’da yaşanan maden felaketini protesto eden kadınlar, Tünel’den Galatasaray Lisesi önünde kadar yürüyüş düzenledi. Tünel önünde saat 17’de bir araya gelen Cumhuriyet Kadınları Derneği İstanbul Şubesi, Öncü Kadın ve 10....

Google Haberlere Abone ol
Kadınlar Soma faciasını protesto etti

Manisa Soma’da yaşanan maden felaketini protesto eden kadınlar, Tünel’den Galatasaray Lisesi önünde kadar yürüyüş düzenledi.

Tünel önünde saat 17’de bir araya gelen Cumhuriyet Kadınları Derneği İstanbul Şubesi, Öncü Kadın ve 10. Köy Derneği üyesi bir grup kadın, Soma’daki felaketi protesto amacıyla yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk Bayrağı ve ‘Kadınların Yüreği Kömür Karası, Soma Ömür Yarası”, ‘Cumhuriyet’in Kadınları Özelleştirme Katliamının Hesabını Soruyor’, ‘Hükümet İstifa’ yazılı pankart ve dövizler taşıyan kadınlar sık sık hükümet aleyhine slogan attı. Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüyen grup burada basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Cumhuriyet Kadınları Derneği Kartal Şube Başkanı Nihal Gündoğan, Soma’da yaşanan facianın iş kazası değil, özelleştirme politikasının sonunda gelişen bir katliam olduğunu söyleyerek “Soma yangınını çıkaranlar, kuruluş felsefesi ‘akıl-bilim-çağdaşlaşma’ olan Cumhuriyetimizi yıkma misyonu ile iktidara getirilenlerdir. Akıl ve bilim yerine çıkarı ve rantı koyanlar, insan öncelikli çağdaş düşünce yerine hurafeyi ve köleci çağdışı düzeni seçenler, Soma’da yitirdiğimiz yüzlerce vatan evladımızın katilleridir.” dedi.

Öncü kadın İl Başkanı Rana Pamir ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "AKP’nin gözü doymak bilmeyen, sömürgeci, sıcak paraya dayalı politikaları ile özelliştirilerek yandaşlara peşkeş çekilen madenlerimizden, Soma’da yaşamlarını yitiren, sayıları 500’lere varması muhtemel olan olan işçi kardeşlerimiz bir katliama kurban gitmişlerdir. Bur bir iş kazası değil, bilerek ve isteyerek işlenmiş bir cinayettir."

Yapılan basın açıklamalarının ardından baretlerini yere koyan kadınlar, Soma’da ölen işçiler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Grup saygı duruşunun ardından sessizce dağıldı. CİHAN

Yorumlar