Kadınlar şiddetin engellenmesi için yürüdü

Kadıköy'de biraraya gelen kadınlar, kadına uygulanan şiddetin önüne geçebilmek amacıyla ‘Her Yerde Kadın Cinayeti, Meclis Olağanüstü Toplansın’ yürüyüşü gerçekleştirdi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Sebahat Tuncel,...

Google Haberlere Abone ol
Kadınlar şiddetin engellenmesi için yürüdü

Kadıköy'de biraraya gelen kadınlar, kadına uygulanan şiddetin önüne geçebilmek amacıyla ‘Her Yerde Kadın Cinayeti, Meclis Olağanüstü Toplansın’ yürüyüşü gerçekleştirdi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Sebahat Tuncel, parlamentonun olağanüstü toplanmasını ve kadına yönelik şiddetin nedenlerinin açığa çıkarılarak engellenmesi gerektiğini söyledi.

Kadıköy Boğa Meydanı’nda toplanan çok sayıda kadın, ‘Her Yerde Kadın Cinayeti, Meclis Olağanüstü Toplansın’ yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşe; HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Milletvekili Sebahat Tuncel de katıldı. ‘Her yerde kadın cinayeti, meclis olağanüstü toplansın’ yazılı pankart açan kadınlar, ‘Şiddeti izleme müdahale et’, ‘Kadın katliamı var meclis olağanüstü toplansın’, ‘Kadın cinayetleri politiktir’, yazılı dövizler taşıdı. Grup, ‘Erkek vuruyor devlet koruyor’, ‘Bunu herkes duysun erkek şiddeti son bulsun’, ‘Devlet elini eteğimden çek’ şeklinde slogan attı. Eşleri tarafından öldürülen kadınların ismini sayan kadınlar trafiği kapatarak Rıhtım'a yürüdü.

Konuyla ilgili açıklama yapan HDP Milletvekili Sebahat Tuncel, Türkiye’de günde 3 kadının öldüğünü söyledi. Tuncel, “Bu kadınlara yönelik bir katliama dönüşmüş durumda. Kadın şiddetine dur demek isteyenler bugün sokaktalar. Bizde Halkların Demokratik Partisi olarak bu sesi duyduğumuzu ancak sadece bizim duymamızın yetmeyeceğini parlamentodaki diğer siyasi partideki kadınlarında bu sesi duyması gerektiğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Parlamentonun olağanüstü toplanmasını ve kadına yönelik şiddetin nedenlerinin açığa çıkarılarak engellenmesini istediklerini kaydeden Tuncel, “Şu anda torba yasa görüşülüyor. Parlamento bir gün sadece kadınlar için toplanabilir. Kadınlar her gün katlediliyor veya intihara zorlanıyor. Biz her gün kadınların tabutunu taşımak istemiyoruz. O yüzden bu sesin duyulması gerekiyor. Kadınların özgür olmadığı bir yerde erkeklerde özgür değil, kadına yönelik bir şiddet varsa ailede de huzur olmaz. Buna dur demek hepimizin sorumluluğu.” diye konuştu.

Grup, yürüyüşün ve yapılan açıklamaların ardından olaysız dağıldı.

CİHAN

Yorumlar