Kadınlar, kadına şiddetin son bulması için yürüdü

Başkent’te bir araya gelen çeşitli sivil toplum örgütlerine üye kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla miting düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Kadınlar, kadına şiddetin son bulması için yürüdü

Başkent’te bir araya gelen çeşitli sivil toplum örgütlerine üye kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla miting düzenledi.

Ankara’da düzenlenen mitinge, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Kurtuluş Parkı önünde toplanan kadınlar, 'Dünyayı istiyoruz kırıntılarını değil', 'Kadınım özgürlüğüm için buradayım' yazılı dövizler açtı. Kortej oluşturan grup buradan Kızılay'a hareket etti. Eylem nedeniyle Ziya Gökalp Bulvarı çift yönlü trafiğe kapatıldı.

KADINLAR BİR ERKEĞİ TARTAKLADI

Cadde üzerinde bulunan AK Parti Seçim Bürosu önünden geçerken bazı kadınlar, ‘Hırsız var’ şeklinde bağırmaya başladı. Grup daha sonra parti binasına yumurtalı saldırı gerçekleştirdi. Bu sırada kendini esnaf olarak tanıtan bir kişi kadınlara tepki gösterdi. Bunun üzerine kadınlar, şahsı yumruklayıp, bayrak sopalarıyla tartakladı. Hızını alamayan kadınlar kovaladıkları şahsın arkasından baret atıp, megafonla vurdu. Vatandaş, diğer eylemcilerin araya girmesiyle buradan uzaklaştı.

POLİSE ‘BOYALI’ TEPKİ

Yürüyüşü sürdüren grubun önü Kızılay Kavşağı girişinde çevik kuvvet ekipleri tarafından durduruldu. Grup adına burada yapılan açıklamada, kadına yönelik şiddetin gün geçtikçe arttığı kaydedildi. Kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin son bulması istendi. Açıklamanın ardından gruptan ayrılan bazı eylemciler, erkek şiddetiyle hayatını kaybeden kadınların fotoğraflarını açtı. Grup, kadınların ölümünden sorumlu tuttuğu polis barikatının önüne kırmızı boya çaldı.

    Eylemlerini sonlandıran kadınlar buradan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar