Kadınlar içme suyu eyleminde yol kapattı

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde içme suyu sorunlarının çözülmesi için eylem yapan kadınlar, barikat kurarak yolu trafiğe kapattı.     Battalgazi ilçesi Karahan Mahallesi'ndeki Meydanbaşı Caddesi üzerinde toplanan bir...

Google Haberlere Abone ol
Kadınlar içme suyu eyleminde yol kapattı

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde içme suyu sorunlarının çözülmesi için eylem yapan kadınlar, barikat kurarak yolu trafiğe kapattı.

    Battalgazi ilçesi Karahan Mahallesi'ndeki Meydanbaşı Caddesi üzerinde toplanan bir grup ev kadını, mahallenin içme suyu sorununa kalıcı bir çözüm bulunmasını talep etti. Eyleme katılan kadınlardan Aliye Ülkü, mahalledeki 500’e yakın evde içme suyu sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Mahallenin bir kısmına su bulunduğunu ancak yüksekte kalan konutların günde çok kısa bir süre su alabildiğini, zaman zaman içme suyunun hiç akmadığını söyleyen Ülkü, "Ne yazın ne de kışın doğru düzgün içme suyu alamıyoruz. Bizim evlere su yetmiyor. Yetkililerin kalıcı çözüm bulmalarını istiyoruz. Suyumuz bazen hiç gelmiyor bazen de günde 1-2 saat geliyor o da çok az akıyor. Çamaşır makinelerimizi bile çalıştırmıyor." dedi.

    Ayhan Uğur da içme suyu olmadığı için yemek yapmaya, çamaşır yıkamaya ve banyo yapmaya su bulamadıklarını bildirdi. Köylerde bile insanların daha sağlıklı içme suyu aldıklarını savunan Uğur, "Biz şehir merkezinde su alamıyoruz. Yetkililer sesimizi duysun. Bir kalıcı çözüm bulunsun. Sular dönüşümlü belirli aralıklarla belirli mahallelere verilebilir. Ramazan ayında bu sıkıntıyı yaşamak daha bir ağır oluyor." diye konuştu.

    Arzu Mamaroğlu ise çocukların günde kısa süreli akan içme suyundan hastalandığını ifade etti.

    Vahap Çoban da iktidara oy vermelerine karşılık içme suyu alamadıklarından yakındı. CİHAN

Yorumlar