Kadınlar Günü’nde kadınlar şiirlerini okudu

Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Samsun Sevgi Kafe’de düzenlenen ‘Türk Edebiyatında Kadın’ temalı şiir dinletisine katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kadınlar Günü’nde kadınlar şiirlerini okudu

Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Samsun Sevgi Kafe’de düzenlenen ‘Türk Edebiyatında Kadın’ temalı şiir dinletisine katıldı.

Samsun Sevgi Kafe’de düzenlenen ‘Türk Edebiyatında Kadın’ temalı şiir dinletisi öncesi konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bu değerli günde bu akşam sizlerle beraberiz. Bugün çok yoğun bir tempoyla elimizden geldiği kadarıyla bu günü anlamaya ve farkındalık oluşturmaya çalıştık. İnşallah bu günkü kadınlar üzerinde farkındalık oluşturma noktasındaki günümüz tüm yıla yayılır ve en azından bu günkü kadar kadınlarımıza değer verilir diye düşünüyoruz. Toplumumuzu ayakta tutan, toplumumuzu, gelecek nesli meydana getirecek olan kadınlarımızdır. Kadınlarımızı bu vefakar ve cefakar tavırlarından, durumlarından dolayı kutluyorum.” dedi.

Samsun Barosu Avukatları Av. Belgin Bilgin, Av. Birgül Birgül, Av. Nadi Macit ve Ayşin Baş davetlilere müzik eşliğinde şiir dinletisi sundu. Samsunlu kadın şair emekli öğretmen Bedriye Yazgan ise ‘Analar’ adlı ödüllü şiirini okudu. Şiir dinletisinin ardından Vali Hüseyin Aksoy şunları söyledi: “Bu gün Dünya Kadınlar Günü. Bütün kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum. Biraz önce çok güzel şiirler okundu. Şiirlerde Türk kadınının Kurtuluş Mücadelesinde göstermiş olduğu örnek davranışların bir bölümü bizlere yansıtıldı. Barışta da savaşta da ihtiyaç olduğunda Türk kadınının neler yapabileceğini hepimiz biliyoruz. Kadınlarımız çok değerli varlıklarımızdır. Onların her davranışı, onların her çalışması toplumun gelişmesinde, insanlarımızın daha iyi bir noktaya doğru yönelmesinde büyük yer tutmaktadır. Bu anlamda kadınlarımızın varlığı ve onların mutluluğu aynı zamanda toplumun mutluluğu ve varlığını sürdürmesi ile de eş değer olarak görebiliriz. Kadınlarımızın daha iyi olması gereken sosyal, kültürel ve siyasi noktalarda daha fazla yer alan boyutu olması bizim temennimizdir. Kadınlarımızın daha iyi bir noktaya gelebilmesi adına Samsun’da önemli çalışmalar yapılıyor. Samsun Kenti 2011 yılında ‘Kadın Dostu Kent ‘olma adına müracaat eden ve bu konuda önemli sorumluluklar üstlenen bir kenttir. Ben bu gecede görev alan ve emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Bu geceye şiirleriyle renk katan baromuzun değerli üyelerine çok teşekkür ediyorum. Sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum.”

Vali Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen ‘Türk Edebiyatında Kadın’ temalı şiir dinletisi gecesinde şiirleriyle geceye renk katan Samsun Barosu avukatlarından Av. Belgin Bilgin, Av. Birgül Bilgin, Av. Nadi Macit ve Ayşin Baş’a plaket verdi. CİHAN

Yorumlar