'Kadınlar Göç Yolunda' Projesi

Proje kapsamında mülteci dernek temsilcileri, Suriyeli ressam Samir Kadiri'nin Fatih'te açtığı kafeyi ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
'Kadınlar Göç Yolunda' Projesi
"Kadınlar Göç Yolunda" projesi kapsamında Almanya, İngiltere, İtalya, Finlandiya ve Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen mülteci dernek temsilcileri, Suriyeli ressam Samir Kadiri'nin Fatih'te açtığı kafeyi ziyaret etti.

Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM), İtalya merkezli EUROCULTURA ve Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD) ile birlikte yürüttüğü "Kadınlar Göç Yolunda" projesinin "Saha Araştırması ve Karşılaştırmalı Analiz Sonuçlarının Değerlendirilmesi Çalıştayı" kapsamında Suriyeli ressam Samir Kadiri'nin Fatih'te açtığı "Pages Bookstore" isimli kafe ziyaret edildi.

Almanya, İngiltere, İtalya, Finlandiya ve Yunanistan'dan gelen mülteci derneklerinin temsilcileriyle gerçekleştirilen ziyarette KADEM Dış İlişkiler ve Projeler Koordinatörü Sezen Güngör, projeyle Avrupa ve Türkiye'de mülteciler konusunda farkındalık oluşturmayı ve yasal haklar konusunda mültecileri bilinçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kafeyi örnek bir entegrasyon alanı olmacı açısından ziyaret ettiklerini aktaran Güngör, "Kafe hem kültür hem de sanat alanında Türklerin ve Suriyeli mültecilerin yanı sıra turistlerin ilgisini çekecek çok güzel bir uygulama." dedi.

Suriyeli ressam Samir Kadiri de kafeyle hem Suriyeli çocukların kendi kültürlerinden uzak kalmamasını hem de Suriyeli ve Türk gençlerinin birbirlerinin ve dünya kültürlerini tanımalarını hedeflediklerini belirtti.

Kafede çocuklar için birçok aktivite yapıldığına dikkati çeken Kadiri, "Burada Türkçe, Arapça kurslarımız ve ud derslerimiz var. Onun dışında farklı programlarla ilgili 50'den fazla yazar kafeye geldi. Kafede, yarında, dünya üzerinden farklı karikatüristlerle bir sunum olacak." diye konuştu.
Kadiri, herkese açık kafedeki kitaplardan ücretsiz faydalanılabileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar